Jedna reč sve opisuje: Pet stvari po kojima se srećni parovi razlikuju od ostalih

Uvek se trude i nastoje da stalno iznenađuju jedno drugo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jedna reč je dovoljna – intimnost. Da intimnost, tako nezgodna i nezgrapna reč. Ali, šta ona zapravo znači? Reći ćemo vam šta ne znači. Intimnost nije samo grljenje i ljubljenje pre, tokom i posle seksa. Prava intimnost se proteže izvan seksa i odnosi se na duboku ličnu vezu između dvoje ljudi.

Trajna intimnost (ona koja povezuje ljude) zahteva viđenje osobe onakvom kakva jeste, u svoj njenoj nesavršenosti. Ako ste nekog spremni da volite zbog njegovih nesavršenosti, a ne uprkos njima, to je prava ljubav. Dakle, vaš cilj u braku je uspostavljanje te duboke veze sa suprugom.

Dele osetljive stvari jedni sa drugima

Ranjivost se često pogrešno tumači kao slabost. Ali, ona je upravo suprotno od toga. Ona je ono što je važno u braku i što vas povezuje. Kada dozvolite sebi da budete ranjivi pred svojim partnerom, vi mu zapravo dozvoljavate da upozna suštinu vašeg bića. Sve ostalo su maske i ono kakvim sebe predstavljamo drugima. Deljenje osetljivih stvari je ono koje pravi razliku.

Razigrani su poput dece

Stara poslovica kaže “parovi koji su razigrani zajedno, ostaju zajedno”. A sada i nauka to potvrđuje. Ali, zašto je razigranost važna? Iz prostog razloga što se stvari poput plaćanja kredita i računa u tom slučaju čine manje opterećujućima. Razigranost vas podseća kakvi ste bili kao deca i ne dozvoljava vam da zaboravite da bi trebalo da se smejete i uživate u životu.

Stalno se trude

Darežljivost i velikodušnost uklanjaju konkurenciju iz veze. U takvoj situaciji nestaje „tabela rezultata“ koje je svako ostvario i zamenjuju je podrška i saosećanje. Kada neprestano svojoj voljenoj osobi dajete sve od sebe, ona oseća da ima krila i da može da postigne sve. Dakle, davanje ne sme biti prisutno isključivo da bi se dobilo nešto zauzvrat, već od srca.

Foto: Shutterstock

Iznova i iznova iznenađuju jedno drugo

Iznenađenja udahnjuju život našim odnosima, stvaranjem tim malih neočekivanih magičnih trenutaka. Element iznenađenja unosi vrstu “dobre drame” u naše živote, što pomaže da se držite podalje od dosade i rutine koja je svima dobro poznata. Na početku vaše veze, pa i braka sigurno ste svom suprugu stalno priređivali mala iznenađenja, ali sa tim ne bi trebalo da prestajete, jer je to tajna srećnih parova.

Ne dozvoljavaju da ih bilo šta razdvaja

Društvene mreže, posao, obaveze oko dece i mnoge druge stvari u toku dana imaju tendenciju da odvuku vašu pažnju od supruga. Gomila smetnji gotovo da vam i ne ostavlja dovoljno vremena za voljenu osobu.

Ali, nije količina vremena ta koja je važna, već način na koji provodite to vreme. Dovoljno je i svega nekoliko minuta u toku dana da zaista budete prisutni, zanemarite sve ostalo (jer neće pobeći) i posvetite se svom suprugu.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar