MISTERIOZNI MEJL otkrio ubice Vukotića u Istanbulu: Ovako je turska policija došla do egzekutora

U optužnici protiv rođaka Radoja Zvicera i ostalih optuženih za likvidaciju vođe škaljarskog klana navodi se da je istražiteljima stigla elektronska pošta sa svim detaljima zločina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/You Tube/Vijesti

Ubice Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana, 8. septembra prošle godine u Istanbulu otkrio je misteriozni e-mail koji je stigao istražiteljima nekoliko dana posle njegove likvidacije.

Kako turski mediji prenose, desetog dana istrage, 18. septembra, stiglo je putem elektronske pošte pismo u kom se decidno navodilo da je kavački klan organizovao likvidaciju u jednom od najprometnijih delova Istanbula.

Dve žene

– Jovana Vukotića je ubio kavački klan. Živković, za kojim traga policija, krije se u Istanbulu. Jedan od onih koji ga krije je Murat Polat, zajedno sa Ajšom Sipahi i Asijom Juksel. Živkoviću obezbeđuju stanovanje, vozila i telefone. Sve su organizovali sa Binalom Čamgozom i njegovom mafijaškom grupom u Izmiru – prenose turski mediji delove e-maila koji je pomogao u razotrkivanju zločina. Inače, Polat je vlasnik privatne firme, a dve žene koje se pominju zaposlene su kod njega.

Istražitelji su prethodno, kako se navodi, utvrdili da je Vukotić bio praćen četiri meseca.

– Prema optužnici, policija je uvidom u zapise kamera, utvrdila da je Vukotićevo vozilo pratio drugi auto, od trenutka kada je napustio svoju luksuznu vilu – prenose oni.

U trenutku ubistva, u automobilu je bio sa tada trudnom suprugom Mašom M., koja se u međuvremenu porodila, njihovim maloletnim deteteom i vozačem Emrom K., koji je kasnije uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa ubicama. Utvrđeno je da su u kola u kojima su bili, pucala dvojica muškaraca sa motora. Istog dana kada je pismo stiglo istražiteljima, priveden je biznismen Polat, ali i Radoje Živković zvani Žuti, rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, zatim Milan Vujotić i njihov telohranitelj Zdravko Perunović, zvani Pitbul. “Kavčani” su, kako navode, zatečeni u jednom hotelu i tada su im zaplenjeni i mobilni telefoni.

Telefon pun dokaza

– Istražiteljima je najviše pomogao Živkovićev telefon, koji je bio pun dokaza o pripremama, kao i samoj likvidaciji Vukotića. Utvrđeno je da mu je osoba po nadimku Furkan slala fotografije Vukotićevog automboila iz trenutka u trenutak, tačne lokacije, kao i da su uvek bili na minut iza njega, a pronađena su i dva uređaja za GPS praćenje, jedan u gepeku, a drugi ispod Vukotićevog auta – navode turski mediji i dodaju da su ubice Vukotića pratile četiri meseca, a da su u njegovoj neposrednoj blizini svakog trenutka bile 15 dana.

Prema pisanju tamošnjih medija, u Živkovićevom telefonu pronađeni su dokazi i drugih zločina – fotografije mučenja i ubistva Riste Mijanovića u Istanbulu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar