Legenda NBA lige obožava Nikolu Jokića: “On je poseban”

Majstor igre na niskom postu govorio je o izumiranju iste i dotakao se dvostrukog MVP

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Legendarni košarkaš Hakim Olajdžuvon, a popularni “The Dream” govorio je o dvostrukom MVP NBA lige, Nikoli Jokiću.

Čovek koji je gotovo do perfekcije doveo igru na niskom postu, govorio je kao sagovornik kod novinara Krisa Balarda, novinara “Sports Ilustrated-a” koji je napisao veliki članak o izumiranju igre na niskom postu u NBA ligi.

Košarka se menja, tako se i igra na postu pomalo izgubila, međutim, igrači poput Nikole Jokića i Džoela Embida čine da takva igra živi i da u današnjoj košarci možete praviti prednost iz takvih pozicija.

Olajdžuvon je, pričajući o niskom postu, kazao da je Nikola Jokić istinski naslednik i da obožava da ga gleda.

– Džoker! Volim Džokera – rekao je Hakim na pitanje koji igrač u današnjoj košarci čuva tradiciju.

– Igra svoju igru, u nekim trenucima ne izgleda ozbiljno, ali je nestvarno efektivan. Ne izgleda snažno (mišićavo), ali uvek ostvari duboko poziciju na niskom postu. Ponekad pomislim, dobro ima ‘mis-meč’ pa je zato uneo košarka u reket, ali to isto radi i protiv centara – dodao je i nastavlja.

– Njegov šut, njegove finte, tako je teško uhvatiti mu tajming. Ne znate kada će da fintira, a kada da šutira. Pun je trikova. Poseban je – zaključio je bivši šampion i MVP NBA lige.

Inače Nikola i ove godine važi sa možda i glavnog kandidata sa osvajanje titule najkorisnijeg igrača lige. Ove sezone prosečno beleži 25 poena, 11 skokova i 9.8 asistencija, dok je Denver prvi na Zapadu sa skorom 31-13.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar