Sumanuti OGLAS za izdavanje stana kruži mrežama: Svi moraju da obave TEST i pričaju sa lekarom

Stanodavac traži isključivo porodice, ali ima jedan neverovatan uslov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Rast kirija, rastući troškovi energije i manje novih stambenih zgrada pogoršavaju tržište nekretnina u Berlinu. Da bi iz gomile prijava pronašao prave stanare, jedan stanodavac je sada dao apsurdan oglas.

Zbog „zategnutog tržišta stanova” želi da prednost da porodicama koje lekarskim pregledom mogu da dokažu da su članovi porodice međusobno povezani, piše berlinski Tagesšpigel.

Porodice već danas ili sutra imaju priliku da dokažu da su zaista porodica i tako jasno podrže prijavu, navodi se u oglasu.

– U tu svrhu se vodi kratak, poseban video intervju sa ovlašćenim lekarom u kome roditelji moraju da odgovaraju na pitanja. Pored toga, upoređena su tri tela (majka i najstarije dete) kao dokaz majke/deteta – stoji u oglasu, piše Feniks Magazin.

Oglas je za četvorosoban stan u naselju Šeneberg. Kirija košta 1.200 evra za 96 kvadratnih metara, a na društvenim mrežama su mnogi mislili da je uslov nečuven, preteran i uvredljiv. Na Tviteru ima mnogo kritika.

– Pre svega, direktno isključuje prave porodice sa jednim ili više usvojene dece ( ili porodice sa dva oca). Pitam se da li je ovo legalno – piše jedan korisnik.

Naročito u Berlinu i Minhenu stalno se objavljuju šokantni oglasi za stanove. Sredinom decembra, stanodavac je izdavao stan od 42 kvadrata u Berlinu za 2.010 evra, u šta je uračunato i grejanje.

Grad Minhen, poznat po visokim kirijama, želi da kazni jednog stanodavca, izvestio je u novembru “ZDF”. Stan se iznajmljuje za 8,80 evra po kvadratu, a prosečna cena u bavarskom gradu je 20,95 evra, pa poreska uprava sada traži plaćanje zaostalih poreza od 41.000 evra.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar