PRAVO IZ MATRIKSA: Predstavljen bizaran koncept “ljudskih farmi” za spas civilizacije (VIDEO)

Kapsule su opremljene AI sistemima za praćenje razvoja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Hashem Al-Ghaili

Ovaj specijalni objekat može da odgaji do 30.000 beba godišnje, unutar veštačkih materica, i reši nisku stopu nataliteta u svetu.

Objavljeni video prikazuje svojevrsnu “ljudsku farmu”, nazvanu EctoLife Artificial Womb Facility, gde vidimo stotine fetusa u transparentnim kapsulama sa kontrolisanom temperaturom, sistemima za dovod kiseonika i hranjivih materija.

EctoLife je koncept filmskog producenta i biotehnologa, Hašema al-Gailija, kako bi započeo dijalog o novim tehnologijama koje bi povećale natalitet, smanjile broj prevremenih porođaja i drugih komplikacija.

Selekcija embriona

Čitav proces podrazumeva vantelesnu oplodnju, a omogućava roditeljima da izaberu “najizdržljiviji, superiorniji embrion”.

Dalje, embrion se može genetski konstruisati, kako bi se prilagodile osobine (poput fizičke snage), ili eliminisale mogućnosti naslednih bolesti.

Koncept je zasnovan na “50 godina revolucionarnog istraživanja koje su sproveli naučnici širom sveta”, tvrdi autor.

Video deluje kao reklama za EctoLife, u kojoj se navodi da specijalizovani objekat ima 75 laboratorija sa stotinama kapsula.

One su dizajnirane da repliciraju uslove u majčinoj utrobi i poseduju senzore za praćenje vitalnih funkcija bebe, prenosi Daily Mail.

Briše strahove

Sofisticirane kapsule opremljene su AI sistemima (veštačka inteligencija) za praćenje razvoja i eventualnih genetskih poremećaja.

Roditelji imaju na raspolaganju i posebnu aplikaciju koja (uživo) prenosi najvažnije informacije.

Koncept je fokusiran na poboljšanje nataliteta, ali se napominje da je EctoLife namenjen i ženama koje se plaše trudnoće ili postporođajnog oporavka.

Objavljeni video izgleda kao deo kultnog filma “Matriks”, dok autor ističe da bi kapsule mogle da postanu stvarnost za nekoliko decenija.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar