Čudna, a istovremeno privlačna: Otkriveno koja boja će DOMINIRATI 2023. godine (FOTO)

Svetski institut za boje proglasio je nijansu koja će se najviše nositi naredne godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nova godina samo što nije, a već uveliko se zna koji će to modni trendovi da dominiraju u 2023. godini, ali i koja boja će definitivno biti najmodernija.

Poznati i visoko kotirani svestki institut za boje “Pantone” nedavno je proglasio boju koja će dominirati naredne godine, kako u modi, tako i u dizajnu različitih proizvoda. U pitanju je boja koja u svojoj paleti nosi naziv “Viva Magenta” i zapravo je kombinacija jarkoroze i ljubičaste nijanse, tačnije predstavlja purpunocrvenu. Pošto je u neku ruku podvrsta crvene boje, samim tim je veoma vesela i intezivna, a pri prvom pogledu veoma “upada u oči”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Iz prestižnog instituta boja su je nazvali “nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalno vreme”.

– Ovo je hrabra i neustrašiva nijansa crvene koja zrači snagom i živahnošću. Toliko je bujna da zapravo promoviše optimizam i radost – opisao ju je Lori Presman, potpredsednica ovog instituta. Inače, oni tradicionalne svake godine biraju i proglašavaju najmoderniju boju koja će dominirati, najviše u svetu mode. Pa tako, ove 2022. godine izabrana je “Very Peri” boja, nalik na svetlo ljubičastu, odnosno. lilu.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar