Ne, ne vraćaju je u ormar: Šta se dešava sa odećom SLAVNIH nakon što se završi događaj na CRVENOM tepihu?

Možda ste se pitali odakle dolaze tako skupoceni stajlinzi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Dok se divimo zapanjujućoj odeći kojom se slavne ličnosti šepure na crvenom tepihu, mi zapravo ne razmišljamo o tome gde na kraju završe sve te skupocene stvari.

Teško je zamisliti da ove prelepe haljine skupljaju prašinu u krajnjem uglu ormana slavnih. Ali, kako se ispostavilo, to nije uvek slučaj.

Većina poznatih ličnosti ne kupuje odeću za crveni tepih. Slavni stilisti šalju zahteve različitim modnim brendovima i biraju haljinu od onih koje su im ponuđene. Neke poznate ličnosti imaju ugovore sa određenim dizajnerima. Kristen Stjuart je, na primer, ambasadorka Šanela, pa najčešće nosi odeću ovog brenda.

Po pravilu, dizajneri pozajmljuju svoje haljine ne više od 48 sati. I nakon ovog vremenskog perioda, haljinu treba vratiti. Ali, ono što se često dešava, jeste da glumice te haljine dobijaju na poklon.

Međutim, neke poznate ličnosti same kupuju haljine  za crveni tepih. To se najčešće dešava kada toalete nisu dostupne u njihovim veličinama, te moraju same da se pobrinu za svoj izgled.

Postoje kultne modne kuće koje svoje haljine nošene na crvenom tepihu čuvaju u posebnim arhivama. Ali dizajneri nižeg ranga imaju tendenciju da prodaju uzorke koje pozajmljuju slavnim ličnostima. Obično se takva prodaja odvija nekoliko godina nakon događaja. A pošto je u pitanju već nošena garderoba, možete je dobiti sa velikim popustom. Na ovaj način, modne ličnosti mogu dobiti jedinstvenu haljinu koju nosi slavna ličnost po veoma niskoj ceni.

Ponekad modni brendovi pozajmljuju iste haljine različitim slavnim ličnostima.

Modni brendovi mogu da pozajmljuju istu haljinu na crvenom tepihu više puta. Ali nisu sve poznate ličnosti srećne kada saznaju za ovo. Godine 2006, stilista Ris Viterspun je, na primer, bila šokirana kada je saznala da je Chanel haljina koju je nosila na Zlatnim globusima zapravo ona koju je Kirsten Danst obukla pre 3 godine.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Viterspunin predstavnik je bio toliko ljut na Šanel da je rekla da više neće prihvatiti ništa od Šanela i zamolila svoje druge poznate klijente da slede njihov primer.

Neki predmeti se šalju na dobrotvorne aukcije. Ponekad prelepa odeća pomaže slavnim ličnostima da učine svet malo boljim. Haljine se mogu staviti na aukciju, a zarađeni novac može ići u dobrotvorne svrhe. Na primer, 2020. godine, stilista slavnih ličnosti Elizabet Stjuart organizovala je aukciju tokom koje su prodate najbolje haljine slavnih.

Tamo su prodate žuta haljina Kejt Blančet koju je nosila na dodeli Zlatnih globusa 2020, kao i ružičasta haljina Dženifer Lopez kojom se razmeće na dodeli američkih muzičkih nagrada 2018. Prihod od aukcije poslat je neprofitnoj organizaciji koja obezbeđuje opremu zdravstvenim radnicima.

U muzeju možete pronaći odeću koju su poznate ličnosti nosile na dodeli Gremija. U SAD postoji Muzej Gremija koji je posvećen istoriji i dobitnicima Gremi nagrada. Tamo možete pronaći i legendarne kostime koje nose poznati pevači.

Danas se u Grami muzeju održava izložba posvećena odeći na crvenom tepihu na ceremoniji 2021. i 2022. Posetioci mogu da se dive haljinama koje su nosile Olivija Rodrigo, Bili Ajliš, Glorija Estefan i mnoge druge.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar