Minja Miletić o tužbi Zagrađanina: Neće me zaplašiti, nastaviću da postavljam pitanja važna za javnost

Euronews Srbija ponosno i odlučno pruža punu podršku Minji Miletić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Novinarka Euronews Srbija Minja Miletić reagovala je na tužbu za klevetu koju je protiv nje podneo poslanik Vladan Zagrađanin i predsednik Izvršnog odbora SPS-a.

– Želela bih da vam saopštim nešto što se odnosi na moje vrednosti kao i na moj profesionalni rad u medijima više od 20 godina. Naime, pre dve nedelje moj gost bio je ministar spoljnih poslova u Vladi Srbije. Za one koji nisu gledali emisiju postavila sam i nekoliko pitanja koja su bila okidač da ministrov saradnik iz SPS-a, inače poslanik u Skupštini Srbije Vladan Zagrađanin podnese krivičnu tužbu protiv mene za klevetu. Želela bih da bude jasno, ova zemlja se promenila i mene neće zaplašiti izolovane prakse iz prethodne ere – rekla je novinarka i dodala:

– Mi, novinari smo tu da imamo svoj stav, svoje mišljenje, da pitamo u ime građana, da podsećamo na događaje, afere onih koji su učestvovali u istim, svidelo se to njima ili ne. To nas možda ne čini prijatnim ali nas čini novinarima. Govereći u svoje ime i u ime kanala čiji sam sastavni deo, nastaviću da postvaljam pitanja koja su važna gledaocima i javnosti, a tiču se onih koji su na poziciji moći i odgovornosti. Ovo dugujemo sebi profesionalno kao i našim gledaocima –  kaže ona.

– Traženje odgovora i na kraju i istine od gostiju može se učiniti nekada i neprijatnim. Verujem da je ovo mala cena za slobodu medija. Sloboda govora i izražavanja je jedan od osnovnih stubova demokratije. Želela bih da se zahvalim svojim poslodavcima i matičnoj kompaniji kao i našim gledaocima na podršci, savetima i ohrabrenju da nastavim da radim na način kao i do sada. Oni su mi dali snagu da odgovorim na napade na moj rad i mene. Hvala vam – navela je Minja MIletić.

Euronews Srbija ponosno i odlučno pruža punu podršku Minji Miletić.

Novinarstvom se bavimo nepristrasno i bez cenzure, a naše vesti su zasnovane na činjenicama. Podržavamo naše novinare u potpunosti, i oni svoj posao obavljaju nezavisno i slobodno. Ponosno i odlučno pružamo punu podršku gospođi Minji Miletić, našoj cenjenoj novinarki Euronews Srbija povodom ovog slučaja. Time što se fokusiraju na činjenice, ideje, kao i moguća rešenja, naši novinari promovišu transparentnost, empatiju i integritet. Novinarima se mora dozvoliti da obavljaju svoj posao i da izveštavaju bez straha i nepristrasno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Euronews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar