Švajcarska pobedila nezgodni Kamerun: Srbija ima šta da nauči iz ovog meča! (VIDEO)

Jedna od do sada najmanje zanimljivih utakmica na Mundijalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Ebrahim Norooz

Fudbaleri Švajcarske ostvarili su pobedu nad selekcijom Kameruna sa 1:0 u okviru prvog kola grupe “G” na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Dosta je napeto bilo na samom startu utakmice, gde je Švajcarska uspela da uspostavi kontrolu nad loptom i posedom.

Evropska selekcija je na taj način uspešno stvarala pritisak na poslednju liniju Kameruna, ali to zapravo nije toliko dugo potrajalo.

Nekadašnji šampion “crnog kontinenta” je već u 10. minutu uspeo da stvori ozbiljnu šansu kada je Mbeumo posle odličnog dodavanja šutirao, ali je Zomer to odbranio.

Švajcarski golman je prilikom intervencije suviše blizu odbio loptu, pa je Karl Toko Ekambi imao dobru situaciju da ga matira, što nije uradio jer je prebacio gol sa pet metara.

Svega četiri minuta kasnije u začetku jednog kontranapada se odlično snašao Erik Maksim Čupo Moting, kada je okrenuo odbranu rivala, da bi na kraju promašio zicer u situaciji jedan na jedan sa Zomerom.

Uspevali su Švajcaraci da drže loptu i samo statistički da podižu posed, ali je utisak da prosto iz toga ništa nisu uspeli da iskoriste.

Bilo je nekoliko ubacivanja lopte sa strane, ali je odbrana Kameruna to uglavnom kako treba rešavala te gotovo da nije bilo posla za Andrea Onanu.

Ključan momenat odigrao se na startu drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu kada je odbrana Kameruna napravila katastrofalnu grešku pa je Frojler rutinski uposlio Emboloa koji pogađa za 1:0.

Gotovo identičnu situaciju Švajcarci nisu uspeli da iskoriste u 66. minutu kada je Silvan Vidmer posle probijanja po levoj strani pronašao Rubena Vargasa, ali je ovoga puta Andre Onana odbranio svoj gol.

Do kraja poluvremena viđali smo povremene šanse na obe strane, ali nijedna nije završila u mreži Onane ili Zomera.

Nakon ovog meča jasno je da je Švajcarska osvojila prva tri boda u grupi “G” i da zauzima prvu poziciju ispred Srbije, Brazila i Kameruna koji je donekle nesrećno, ali zasluženo izgubio danas.


Standings provided by Sofascore

Sva dešavanja sa današnjeg meča pratite na našem lajv blogu:

90. minut – Kraj utakmice!

66. minut – Sjajan napad Švajcarske pre svih je povukao Silvan Vidmer. Bek evropske selekcije je odlično probio po levoj strani, a onda je uputio oštru loptu unutra ka Vargasu, dok je odbrana Kameruna napravila identičnu grešku kao kod prvog gola, ali je Andre Onana brutalnom odbanom sačuvao svoj tim u životu.

48. minut – Velika greška odbrane Kameruna, koja je prvo dopustila Frojleru da primi loptu na levom boku, a onda je njemu bilo lako da oštrom loptom po zemlji uposli Brila Embola, koji rutinski pogađa za 1:0.

45. minut – Kraj prvog poluvremena! Bolji utisak je svakako ostavila reprezentacija Kameruna, koja je imala dve izuzetne prilike da matira Švajcarce, ali je Jan Zomer odlično intervenisao i ostavio je rezultat u egalu. Što se tiče evropske selekcije dojam je takav da će morati da pruže mnogo više, ako žele da pobede na ovom meču.

14. minut – Neverovatno kakvu je priliku propustio Čupo Moting iz kontranapada koji je sam izkreirao, brutalno je reagovao još jednom Jan Zomer iz situacije jedan na jedan.

10. minut – Dobra šansa za selekciju Kameruna iz jedne prave uspavanke u koju ih je ubacila Švajcarska. Nakon odličnog dodavanja u prostor Mbeumo je snažno šutirao sa leve strane, ali je sigurno intervenisao Jan Zomer, a potom je odbitak promašio Karl Toko Ekambi.

1. minut – Utakmica je počela!

BONUS VIDEO:

Borjana čeka duel sa onima koji su ga proterali sa kućnog praga: Golman Kanade govorio o Hrvatima!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar