Naučnici su otkrili: Ovo je IDEALNA razlika u godinama između partnera koja smanjuje ŠANSE za razvod

U ovom istraživanju je učestvovalo 3.000 pojedinaca u parovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Iako je u ljubavi najbitnija iskrenost, međusobna podrška i poštovanje partnera, naučnici smatraju da je bitna i razlika u godinama.

Sprovedeno istraživanje Univerziteta Emori u Atlanti i Univerziteta u Mičigenu dovelo je do zaključka da što je veća razlika u godinama između partnera, to su veće i šanse za razvod.

Oni su posmatrali ponašanje 3.000 pojedinaca u parovima kako bi utvrdili da li postoji idealna razlika u godinama koja smanjuje šanse za krah veze.

Foto: Shutterstock

Oni su došli do zaključka da velika razlika u godinama povećava šanse za razvod ili raskid – recimo, razlika od 10 i više godina nosi najveći rizik. Parovi sa decenijskom razlikom u godinama imali su 39 odsto šansi za razvod, a kada je reč o parovima gde je razlika čak 20 godina taj procenat je skočio na čak 95 odsto. Kada se taj jaz smanji na 5 godina, šanse iznose 18 odsto.

Oni smatraju da je idealna razlika u godinama svega 12 meseci. To bi značilo da, ukoliko je vaš partner mlađi ili stariji od vas godinu dana, šanse da ćete se razići iznose 3 odsto. Naučnici su mišljenja da bi otprilike trebalo da birate partnera gotovo istih godina.

Stručnjaci ističu da dvoje ljudi istih ili sličnih godina dele više zajedničkih tema, pogleda na svet, ciljeva i strahova.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar