UHAPŠENA osumnjičena za bombaški napad u Istanbulu: Priznala povezanost sa TERORISTIMA (VIDEO)

Osumnjičena za bombaški napad u Istanbulu juče je uhapšena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/Twitter/MOHAMMED HASSAN

Tokom noći turski šef policije Sulejman Sojlu je, prema pisanju Anadolije, objavio da je uhapšena osoba koja je postavila bombu.

Turski mediji prenose da je osumnjičena za napad u Istanbulu državljanka Sirije i da je priznala da je povezana sa Radničkom partijom Kurdistana, koja je u zemlji priznata kao teroristička.

Podsetimo, bomba je eksplodirala juče oko 16:20 po lokalnom vremenu u aveniji Istiklal, ulici s brojnim kafićima, restoranima, bioskopima i prodavnicama. Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji je poginulo najmanje šest osoba, a 81 je osoba ranjena.

Erdogan: Kukavički napad

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan osudio je “kukavički napad”. “Prve informacije upućuju na zaključak da je reč o terorizmu”, rekao je Erdogan. Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad.

Jutros je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je, prema izveštaju državne televizije TRT, da je policija uhapsila osobu koja je podmetnula bombu. Osumnjičena osoba je povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom partijom (PKK), a ministar Sojlu zapretio je osvetom, naveo je TRT.

U EU i SAD-u PKK ima status terorističke organizacije, napominje agencija DPA. Avenija Istiklal bila je meta terorističkog napada i 2016. godine, kada je bombaš samoubica ubio četvoro ljudi i ranio njih 39. Turska je vlada tada objavila da je napadač povezan sa Islamskom državom, ali ona nije preuzela odgovornost, ističe DPA.

Ministar: Žena 40 minuta sedela na klupi. Eksplozija je nastupilanedugo nakon što je ustala

Turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag rekao je jučer televiziji A Haber da se istražuje žena koja je oko 40 minuta sedila na klupi pokraj mjesta eksplozije. Do eksplozije je došlo samo nekoliko minuta nakon što je otišla.

Podsetimo, na snimku sa nadzorne kamere, koja je uhvatila trenutak eksplozije, vidi se torba pokraj klupe na prometnoj aveniji Istiklal u centru Istanbula.

Vlasnik restorana u blizini mesta gdje je eksplodirala bomba rekao je da je čuo eksploziju i video ljude kako trče. Desetine mušterija u njegovom restoranu, uključujući žene i decu, uspaničili su se i počeli da vrište, piše AP.

On je rekao je da je zatvorio restoran, strahujući da bi moglo doći do nove eksplozije, i pokušao smiriti goste. Nakon otprilike 15 do 25 minuta ugledao je policiju pa je organizovao da gosti i zaposlenici napuste objekt u manjim grupama.

“Smatramo da se radi o terorizmu”

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj rekao je kako vlasti eksploziju u Istanbulu, u kojoj je poginulo najmanje šestoro ljudi, smatraju terorističkim napadom, javlja državna novinska agencija Anadolu.

– Smatramo da se radi o terorizmu jer je napadač, za kog smatramo da se radi o ženskoj osobi, detonirao bombu, rekao je Oktay.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar