Zastrašujuće: Teniski savez Beograda se oglasio nakon nasilja oca nad teniserkom! (VIDEO)

Saopštenje Vam prenosimo u celosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Twitter

Neko je snimio trenutak kada se otac, ujedno i trener teniserke, iživljava nad ćerkom na teniskom terenu. Snimak je zgrozio sve, a navodno su u pitanju državljani Kine koji borave u našoj zemlji.

Prve informacije svedoče da je do nasilja došlo jer je otac smatrao da se ćerka nije dovoljno trudila na treningu. Kineski državljanin V. L. (50) uhapšen je zbog sumnje na nasilje u porodici. Policija je poručila da i dalje traje istaga o čitavom slučaju.

Oglasio se i Teniski savez Beograda, a saopštenje prenosimo u celosti:

– Najoštrije osuđujemo brutalno nasilje na teniskom terenu koje se desilo u toku trenažnog procesa. Saznali smo da je reč o porodičnom nasilju s obzirom da je napadač otac mlade teniserke.

Na svako saznanje o nasilju kako ispred sportskih klubova, za vreme takmičenja tako i u svlačionicama Teniski savez Beograda je uvek alarmirao Disciplinsku komisiju Teniskog saveza Srbije koja je procesuirala sve slučajeve, a kod nekih je uključivano i Tužilaštvo.

I ovog puta u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom sarađujemo kako bi se ovaj slučaj što pre okončao. Organizovali smo i nekoliko radionica sa roditeljima mladih tenisera kako bismo preventivno delovali i sprečili da se ovako nešto ponovi.

Ambicioznost roditelja vrlo često prevazilazi realne mogućnosti dece.Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanje je počesto vrlo kratak. Preventivnim delovanjem u četvorougla, dete-roditelj-trener-klub a kroz radionice koje je TSB organizovao, a i organizovovaće, vidimo pravi put za suzbijanje ovog akutnog problema našeg društva uopšte.

Porodičnog nasilja ima u svim aspektima života te stoga, nažalost i u sportu – piše u saopštenju.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar