Da li ovo potvrđuje BIBLIJSKO Postanje? Ovo otkriće je šokiralo čitav svet, a tiče se ZMIJA

Iako je ta zmija opisana na početku Biblije, spominje se i na kraju, u Otkrovenju 12,9 i 20,2 kao: „Stara zmija”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jedno istraživanje pokazalo je da su, u jednom stepenu razvoja, zmije zapravo imale noge. Fosil o kojem se radi pripadao je životinji po imenu „Nashash” koja je imala dve zadnje noge, a otkriven je u Argentini, piše Jerusalem Post.

U Postanju je opisan slučaj kada su Adam i Eva jeli zabranjeno voće, pa je Bog prokleo zmiju koja ih je na to nagovorila govoreći: „Kad si to učinila, prokleta bila među svim životinjama i svom zveradi divljom! Po trbuhu svome puzaćeš i zemlju jesti sveg života svog” (Postanak 3,14).

Sada mnogi smatraju da ovo otkriće potvrđuje taj događaj: zmije su imale noge pre nego što ih je Bog osudio da gmižu.

Iako je ta zmija opisana na početku Biblije, spominje se i na kraju, u Otkrovenju 12,9 i 20,2 kao: „Stara zmija”.

U ovom članku se pitanje zmijinih nogu malo bolje objašnjava:

– Kada pogledamo na Postanje 3,13-15 nema jasne indikacije da je zmija imala noge, nego da će biti prokleta kako bi puzala po trbuhu i jela zemlju. No u Postanju 3,1 dobijamo informaciju da je zmija bila klasifikovana kao divlja zver zbog čega se verovatno isto to spominje i u Postanju 3,14 – navodi se.

Autor članka, Bodie Hodge, dodao je da „je problem u tome što je reč bila o kopnenoj i/ili letećoj životinji koja se kretala ili letenjem, puzanjem ili korišćenjem nogu”.

– Ako je puzala zašto je onda prokleta i zašto bismo je uporedili sa životinjom koja je imala noge u Postanju 3,14? – upitao je autor.

– Bez obzira je li reč o divljoj životinji, zmija je bila kopnena životinja te je bila sposobna da obilazi polja u Edenskom vrtu”.

Naravno, godine se baš ne poklapaju za one koji se drže pogleda „mlade zemlje” kada je reč o postanju sveta. Čini se da je novootkriveni fosil star oko 100 miliona godina.

I u prošlosti je bilo otkriveno nekoliko zmija koje su imale noge.

Jedan od profesora je vodio učenike u muzej kada je uočio neobičan fosil. Video je „maleni fosil s dugom kičmom s rebrima koji je bio dugačak oko 15 centimetara. Izgledao je kao zmija, ali je bio u nekakvom neobičnom kamenu”. Tada je uočio da je to biće imalo i noge.

Rekao je: „Usta su mi pala do poda. Pogledao sam malo bliže, pa sam video da piše da je reč o nepoznatom fosilu. Ajme… Nikada nije pronađena niti jedna zmija s četiri noge. Ovo je zaista veliko otkriće – piše Faithwire.

BONUS VIDEO:



Izvor: Jerusalem Post

Komentari (1)

  1. "U Postanju je opisan slučaj kada su Adam i Eva jeli zabranjeno voće, pa je Bog prokleo zmiju koja ih je na to nagovorila govoreći: Kad si to učinila, prokleta . . .", itd, itd, што поткрепљује моју теорију да су "Адам и Ева" два сперматозоида (мушки Y и женски X хромозом) којима отпада реп ("змија") приликом оплођавања јајне ћелије. . . итд, итд. . .

    Odgovori

Ostavite komentar