PAD neuhvatljivog “kavčanina”: Uhapšeni Vujotić trebalo je da bude PRVA ŽRTVA rata dva klana (FOTO)

Ime Milana Vujotića prvi put se pojavilo u medijima kada je raznet njegov blindirani automobil februara 2015. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Podgoričanin Milan Vujotić, koga su bezbednosne službe označile kao visokopozicioniranog člana „kavačkog klana”, a koji je godinama bio u bekstvu, uhapšen je u Turskoj.

Kako su preneli crnogorski mediji, on je uhapšen po međunarodnoj poternici, a ispituje se njegova povezanost sa grupom koja je u Istanbulu ubila vođu „škaljarskog klana” Jovana Vukotića.

Za razliku od crnogorskih medija koji navode da su od tamošnje policije dobili „potvrdu o hapšenju Vujotića”, turski mediji tvrde da je osoba koja je naknadno uhapšena posle velike akcije u kojoj su lisice stavljene na ruke 12 pripadnika grupe, osumnjičenih za likvidaciju Vukotića, povezana sa tom akcijom.

Foto: Privatna arhiva

– Osumnjičeni je saslušan i on je zatim prebačen u zatvor – piše portal Ajansmanisa.

TREBALO JE DA BUDE PRVA ŽRTVA RATA

Ime Milana Vujotića prvi put se pojavilo u medijima kada je raznet njegov blindirani automobil februara 2015. godine. Tada je usred belog dana aktivirana bomba ispod „audija A8” u blizini vrtića u bloku 5 u Podgorici.

Istog dana, u kasnim večernjim časovima, u podzemnoj garaži na Novom Beogradu ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja i to je bio i zvanični početak rata između „kavačkog” i „škaljarskog” klana.

Tokom proteklih godina u ovom ratu je nastradalo najmanje 60 osoba. Kako se smatra, rat između pripadnika nekada jedinstvene kriminalne grupe počeo je kada je u Valensiji, u stanu u kome je boravio Goran Radoman, nestalo 300 kilograma kokaina.

Foto: Privatna arhiva

UBISTVA STANIŠIĆA I RADULOVIĆA

Protiv uhapšenog Vujotića raspisana je međunarodna poternica zbog nekoliko optužnica koje su u Crnoj Gori podignute protiv njega, a zbog optužbi da je kao član „kavačke grupe” organizovao međunarodni šverc narkotika, ubistva… Specijalno državno tužilaštvo označilo ga je kao pripadnika grupe u kojoj su i Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan sa još 10 različitih lica zbog ubistva Nikole Stanišića početkom avgusta 2020. godine.

Vujotić se našao i u optužnici da je imao ulogu tokom otmice, a zatim i ubistva Mileta Radulovića Kapetana, koji je likvidiran 14. oktobra 2020. godine. U toj optužnici su i Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković, ali i odbegli vođa „kavčana” Radoje Zvicer, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

DEMANTI U MEDIJIMA

Kada se tokom juna 2021. godine pojavila informacija da su pohapšeni pripadnici slovenačkog ogranka „kavačkog klana” koji je švercovao kokain iz Holandije u Sloveniju, a zatim u druge države, kao glavni čovek ove organizacije označen je upravo Vujotić. Tada je objavljeno i da je on na kriptovanoj aplikaciji Skaj imao nadimak „Lavites”. Vujotić je preko advokata objavio demanti u podgoričkim Vijestima.

– Odgovorno i odlučno odbacujem sve objavljene navode, na izvor iz spisa krivičnog predmeta u Sloveniji, a posebno naglašavam da nikada, ni na koji način nisam sarađivao niti bio u kontaktu, bilo fizičkom ili telefonskom, niti putem aplikacije Skaj, niti bilo kojeg drugog sredstva komunikacije sa licima pomenutim u tekstovima, a koji su osumnjičeni za ova krivična dela – navedeno je, između ostalog, u njegovom demantiju koji je poslao advokat Miloš Vuksanović.

PLANOVI ZA LIKVIDACIJU

Ipak, da sve možda i nije baš tako, potvrdile su prepiske sa Skaja koje su navodno nastale marta 2020. godine. Tada je, navodno, Vujotić zajedno sa Radojem Zvicerom pripremao likvidaciju Jovana Vukotića, koji je u tom trenutku bio u zatvoru u Spužu.

Članovi njihove grupe navodno su osmatrali metu, a raspolagali su i planom sobe u kojoj je bio Vukotić. Razmatrali su različite ideje o likvidaciji, od onih da Vukotića ubiju iz puške sa optičkim nišanom, pa sve do toga da na njega pošalju dron sa eksplozivom. Ipak, posle 20. marta 2020. godine došlo je do promene plana. Navodno, tada je Vujotić napisao u prepiskama na kriptovanoj aplikaciji „Nema više odlaganja jedne sekunde”, a onda je i one koji su trebali da budu izvršioci zajedno sa Zvicerom ukorio porukama „Nemati vi samopouzdanja” i „Vere u sebe nemate… To je ovde najveći problem”.

Vujotić je navodno u tim porukama davao i savete članovima grupe kako da naprave stalak na koji bi se položilo oružje iz koga je trebalo da bude usmrćen Vukotić – „Crtaj, smišljaj kako da se maskira… Ali, moramo ga gađati preko ograde.” Kada im je sve palo u vodu, Vujotić je navodno napisao: „Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje… Neka ujutro bude na upucavanju. Lako nije, nego teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči.”

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 28. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar