Mlad Mesec u Jarcu: Na kraju je uvek novi početak

Evo šta možemo da očekujemo...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Suncokret
Unsplash/Cindy Bonfini-Hotlosz

Mlad Mesec dočekujemo na 4. Stepenu Jarca. Zato će ceo zemljani element biti probuđen kao i rođeni u znaku Jarca. Bika i Device. Osetiće i Rakovi Škorpije i Ribe kao i Ovnovi i Vage. Za ove pripadnike zodijaka ovo je dobar podsticajni period novih preobražaja. Tako da možete očekivati promene u oblasti života  u zavisnosti u kojoj se natalnoj kući nalazi ova konjukcija. Sad imamo priliku da menjamo i preokrenemo stvari koje dugo nismo mogli jer su bile kao kamen spoticanja na našem putu.  Stoga je potrebno da prestnemo da se hranimo prošlim zastarelim ponašanjem već da sa malim promenama krenemo do cilja. Mlad Mesec je uvek zastavica novih početaka  ali nikada bez stresa. Pripremite se i naoružajte se strpljenjem i mudrošću jer vas čeka naporan i spor put. Znamo da mesečev ciklus traje 28-30 dana i da se za to vreme smenjuju četiri glavne faze, mlad mesec, prva četvrt, pun mesec, i zadnja četvrt. Svaka od njih je autentična jer daje osećaj specifičnog usklađivanja sa prirodnim ritmom prirode. Koliko će to delovati na pojedine znake zodijaka zavisi od položaja natalnih planeta i odnosa sa trenutnim događajem na nebu. U zadnjoj nedelji  ove godine imamo posebnu energiju eklipse koja otvara nova vrata jer Mesec pomračuje Sunce 26.12.2019 godine.Tako nas  u ranim jutarnjim satima Mlad Mesec u Jarcu primorava da obrišemo prošlost i krenemo napred.   Zato nas ova eklipsa podseća da iako nismo ostvarili neke projekte moramo okrenuti novi listi  ali sada odlučnije i ozbiljnije.  Tako da  u narednih  šest meseci možemo nadograditi želje i ciljeve. Mlad Mesec u Jarcu u simboličkom i astrološkom smislu naglašava zemljani element koji uvek traži rutinu poznate obrasce i naglašava da postoji problem da se nešto promeni.  Zato kada smo zaglavljeni u rutinama koje dovode do nepraktičnosti  ova eklipsa daje mogućnost da se pomerimo u drugom pravcu. Tako  je sad vreme da savladamo strah od promena i idemo u susret novim prilikama.  I nisu ovo pitanja samo porodice, nego karijere, ambicije, poslovne strategije i uspeha koji nam je izmakao jer nismo hteli da menjamo personalne obrasce. 
Eklipse nisu ni dobar ni loš fenomen ali su presek vremena u kojem menjamo pravac završavamo i počinjemo nove zadatke.  Ovo prstenasto pomračenje Sunca  kada je mlad Mesec u Jarcu u konjukciji sa Jupiterom i trigonu sa retrogradnim  Uranom daje priliku da  na izmaku jedne godine započnemo nešto novo i drugačije koje će nam biti fokus sledećih šest meseci. Uran daje stres ali i autentičnost koja nam je potrebna u novim vizijama kojim želimo poboljšanje života. Prihvatanjem novih ciljeva na nov način direktno idemo u budućnost novim potrebama i prilikama. Zato je ovo presek vremena gde se stvari menjaju i prelaze u drugačiji oblik. Ovo je vreme kad sve postaje jasnije . Krećemo u nove izazove.
Tako će Ovnovi u znaku i podznaku dočekati ovaj mlad Mesec  novog početka u prirodnoj desetoj kući. Mogu očekivati ključne promene u karijeri  i statusu. Bikovi neka se spreme za edukaciju putovanje ili promenu sudbinski orjentisanih načela. Blizanci se odlučuju za investicije bilo da to rade preko kredita ili preko novca partnera. Rakovima sledećih šest meseci može biti fokus na partnerskim odnosima , završavanje ili početak sudskih sporova. Lavovi menjaju saradnike ili poslovno okruženje. Device se bave decom i svojim kreativnim radom. Moguće prinove u porodici. Vage preuređuju dom.
Škorpije mogu očekivati preselenje a Stelčevi se bave pitanjem zarade i finansija. Jarčevi su svakako glavni glumci u 2020 godini a ova eklipsa ih uvodi u temeljne sudbinske promene na više nivoa.  Vodolije i dalje lutaju svojom podsvešću da bi odredili pravac kojim  žele da idu kroz životne izazove.  Ribe iskušavaju sopstvene resurse i mogućnosti.

 

Piše astrolog Vesna Trajković

 



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar