Posle saopštenja APR više nema dileme: Ostoja Mijailović je novi predsednik JSD Partizan!

Saga oko upražnjenog mesta je i definitivno gotova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da je Ostoja Mijailović definitivno i zvanično novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

U saopštenju se navodi da je APR obaveštava javnost da je registrator nadležan za vodjenje Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, u postupku registracije, utvrdio ispunjenost uslova propisanih zakonom i u registar upisao traženu promenu.

– Dana 13. septembra ove godine je doneto rešenje registratora, na osnovu koga je izvršena promena podatka u JSD Partizan i u Registar upisan Ostoja Mijailović za zastupnika društva. Promena zastupnika izvršena je na osnovu dostavljenog zapisnika sa vanredne sednice Skupštine društva održane 12. septembra, odluke skupštine o razrešenju generalnog sekretara i odluke Upravnog odbora društva od 13. septembra ove godine o imenovanju Ostoje Mijailovića kao lica za zastupanje društva, donete na osnovu važećeg statuta društva – saopštio je APR u sredu 14. septembra.

U saopštenju APR-a se dalje navodi da je u postupku registracije, utvrdjeno da je dokumentacija doneta u skladu sa zakonom.

– Odnosno da je u dostavljenom zapisniku sa vanredne sednice Skupštine konstatovan kvorum za održavanje i donošenje pomenutih odluka i to da je vanrednoj sednici prisustvovalo 15 klubova, koji raspolažu sa 52 od ukupno 93 glasa u skupštini, te da je odluka doneta u skladu sa važećim statutom društva – navodi se u saopštenju APR.

Agencija za privredne registre ističe da je odgovorila na dopis bivšeg predsednika JSD Partizan Milorada Vučelića.

– Agencija je pisanim putem obavestila Vučelića o sprovedenim radnjama registratora, te ga uputila na sudski postupak za poništavanje izvršene registracije, kao jedino pravno sredstvo za zaštitu svojih prava, koje je propisano članom 68. Zakona o sportu. Agencija za privredne registre, koja ima nadležnost za vodjenje zakonom utvrdjenih registara i evidencija, nema ovlašćenja za utvrdjivanje zakonitosti postupka u kojem su doneti predmetni dokumenti, odnosno odluke, jer registrator donosi odluke na osnovu činjenica iz prijave, priloženih dokumenata i registrovanih podataka. Stoga, poništavanje registracije ili utvrdjivanje ništavosti dokumenata i odluka dostavljenih u postupku registracije može da potvrdi samo sud – saopštio je APR.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar