Matija Bećković otvara Književnu koloniju u Vranju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Srpski pisac i akademik Matija Bećković 5. decembra od 19 sati u sali Doma vojske u Vranju otvoriće 11. Književnu koloniju. Manifestacija će trajati do 11. decembra, a osim književnih večeri u svečanoj sali Gimnazije, u prepodnevnim satima u Galeriji Narodnog univerziteta biće organizovane i interaktivne književne radionice sa osnovcima i srednjoškolcima.

Iako je književno veče Matije Bećkovića trebalo da bude u sali Pozorišta “Bora Stanković”, ipak će biti održano u Domu vojske, usled nemogućnosti Pozorišta da tada ustupi salu, rekla je za Južne vesti Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta.

Drugog dana manifestacije književno veče održaće dečiji pisac Nedeljko Popadić , koji će se istog dana od 11 do 12:30 sati prvo družiti sa učenicima od 5. do 8. razreda, a dan kasnije, u subotu, 7. decembra gostovaće književnik Branislav Janković.

Biće promocija dva romana Branislava Jankovića, jer je dobitnik “Deretine nagrade” koja će zvanično da mu bude uručena 2.. decembra – kaže Dimitrijevićeva.

Aforističar i književnik za decu, Bojan Ljubenović, održaće interaktivnu radionicu sa decom nižih razreda osnovnih škola u ponedeljak, 9. decembra od 11 do 12:30 sati, a zatim i književno veče od 19 sati.

Na ovogodišnjoj “Književnoj koloniji” učestvovaće i Zoran Bognar, književnik, književni kritičar i antologičar, koji će poslednjeg dana kolonije, 11. decembra od 10 do 12 sati održati radionicu sa srednjoškolcima.



Izvor: Nedefinisan

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar