“Rijeko prozore širom otvori, i na njih jastuke stavi”: Damir Urban priredio muzičko iznenađenje (VIDEO)

“Danas mi, na ulicama našeg grada, pod vašim prozorima, pod vasim balkonima, sviramo za vas.”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Muzičar Damir Urban, uz pratnju Luke Tomana i Sandija Bratonje odlučio je da obraduje svoju publiku u Rijeci koja je u svojim domovima zbog pandemije korona virusa, te je iznajmio šareni turistički autobus i iz njega pevao na razglas.

“Rijeko prozore širom otvori, i na njih jastuke stavi, pleme se smije i pjeva..”, poručio je Urban iz autobusa.

“U sastavu smo Urban&2, jer drugačije ne bismo mogli da ispoštujemo upute nadležnih o držanju fizičke distance, odnosno bez Marka i Saše, ali potpomognuti Goranom – za volanom autobusa i Igorom – tonskim majstorom, a i jednim agregatom, upravo krećemo, turističkim busom, na mini turneju Rijekom”, napisao je muzičar na Fejsbuk stranici.

Tokom celog dana sviraju na desetak mesta, na raznim lokacijama u gradu (da bi izbegli moguća okupljanja trasa i lokacije su ostale tajne), da na ovaj način, kako kaže, barem malo, pokušaju da ulepšaju “ova čudna vremena.”

Posted by Damir Urban on Friday, April 17, 2020

“Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvek rasprodati, zahvaljući vama smo mi sretni i ostvareni kao muzičari. A, danas – ostanite doma i načuljite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem deo duga”, poručio je Urban i dodao: “Danas mi, na ulicama našeg grada, pod vašim prozorima, pod vasim balkonima, sviramo za vas.”

View this post on Instagram

Rijeko – “prozore sirom otvori, i na njih jastuke stavi. pleme se smije i pjeva..” urban&4, u sastavu urban&2 (jer drugacije ne bismo mogli ispostovati upute stozera o drzanju fizicke distance), odnosno bez marka i sase, ali potpomognuti goranom – za volanom autobusa i igorom – tonskim majstorom, a i jednim agregatom, upravo krecu, turistickim busom, na mini turneju rijekom. svirat cemo na desetak mjesta, na raznim lokacijama u gradu (da bismo izbjegli moguce okupljanje trasa i lokacije moraju ostati tajni), da na ovaj nacin, barem malo, pokusamo uljepsati ova cudna vremena. godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujuci vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljuci vama smo mi sretni i ostvareni kao glazbenici. a, danas – ostanite doma i naculite usi, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. danas mi, na ulicama nasega grada, pod vasim prozorima, pod vasim balkonima, sviramo za vas.. vidimo se! p.s. veliko hvala ljudima iz grada rijeke koji su objerucke prihvatili nas prijedlog i pomogli nam, zajedno s autotrolejem, realizirati ovu (su)ludu ideju!

A post shared by Damir Urban (@damir.urban) on

On se na kraju zahvalio ljudima iz grada Rijeke koji su oberučke prihvatili njihov predlog i pomogli im, sa prevoznikom Autotrolejem, realizovati ovu, kako kaže – (su)ludu ideju.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar