Održana sednica Predsedništva SNS: Vučić ovlašćen da u narednim danima vodi razgovore o budućoj koaliciji

Ministar Nikola Selaković je saopštio odluke predsedništva SNS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

Vladimir Orlić je kandidat za novog predsednik Skupštine Srbije, odlučilo je predsedništvo SNS danas na zatvorenoj sednici održanoj u prostorijama stranke u Novom Beogradu. Orlić je u prethodnom sazivu Skupštine bio potpredsednik.

Sednica je počela oko 10 časova u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a nakon toga ministar spoljnih poslova Nikola Selaković obratio se medijima.

Selaković o tajkunskim medijima i protestima u Novom Sadu

– Kako da komentarišem nekoga ko je u stanju da uništava Novi Sad, Evropsku predstavnicu kulture, to je ispod svakog nivoa, pre svega nekulturno. Mislili smo da se nalazi daleko od nas, borite se na izborima za promene, ne na ovaj način. To je primer kako ne treba da se ponašate – rekao je Selaknović.

– Možda je to ono što nam nedostaje, da kada neko laže i dokaže se da laže, treba da izađe i kaže izvinite. Oni to nisu rekli, mi ni ne treba tome da se nadamo, ali ono što nije retkost jestu rezultati koje postiže Srbija.

Ministar Selaković je takođe skrenuo pažnju javnosti da se sprema pakao na Kosovu i Metohiji u narednih nekoliko dana

Foto: Objektiv.rs/Zeljko Stanivuković

– Konstatovali smo ozbiljnu zabrinutost povodom činjenice da albanska strana na KiM priprema bukvalno pakao u narednim danima. Vučić će se danas sresti sa predstavnicima Srba. Situacija na KiM kulminira. Više o tome uveren sam da će o tome u svom obraćanju sutra uveče govoriti predsednik Vučić.

– Kada je reč o situaciji koja preti na KiM, takve mere i takva vrsta postupanja nam ništa dobro nije donela. Kako će se Beograd ponašati, ja verujem kao i do sada od kada je predsednik Vučić sa nama. Mi smo od samog početka pokazivali koliko smo za dijalog, na miran način, a kao što rekoh o konkretim merama koje ćemo preduzimati, sutra će govoriti predsednik lično. On je najveći autoritet koji sagledava celu situaciju – odgovorio je Selaković.

11:35 – Nikola Selaković se obraća medijima

Foto: Objektiv.rs/Zeljko Stanivuković

– Suštinska odluka jeste sledeća, da se podmladi rukovodstvo, kako Narodne skupštine, tako i buduće Vlade Republike Srbije. U tom smislu, na današnjoj sednici Predsedništva doneta je odluka da kandidat SNS za funkciju predsednika Skupštine Srbije bude doktor Vladimir Orlić – rekao je Selaković.

 

– Naše Predsedništvo danas je donelo odluku da za buduće rukovodstvo naše poslaničke grupe, ali i za mesto potredsednika narodne slupštine suzi krug kandidata, na četiri kandidata, a to su: Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić – rekao je Selaković.

– Jedan od zaključaka je da je predsednik SNS Aleksandar VUčić ovlašćen je da u danima pred nama vodi razgovore o budućoj koaliciji. Korz 10 dana održaćemo novu sednicu gde ćemo se izjasniti o kadrovskim rešenjima.

11:20 – Završena sednica Predsedništva SNS, očekuju se izjave za medije

10:07 – Počela sednica Predsedništva SNS: Donosi se odluka o kandidatu za predsednika Skupštine

09:51 – Stigao i Aleksandar Martinović

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:50 – Stigao je Aleksandar Šapić

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:48 – Stigao je Nikola Selaković

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09: 46 – Stigao je i Zlatibor Lončar

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:45 – Darija Kisić stigla je na sednicu SNS

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:42 – Stigao je Goran Vesić

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:40 – Stigao predsednik Srbije i SNS Aleksendar Vučić

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:35 –  Stigao je i Zoran Đorđević

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:30 Stigla je Maja Gojković

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:25 – Stigao je i Tomislav Momirović

Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

09:20  – U sedište SNS gde će biti održana sednica krenuli su da pristižu članovi stranke.

Među prvima su došli Irena Vujović i Vladimir Orlić.

Da će u SNS danas odlučiti o kandidatu za predsednika parlamenta, potvrdio je u četvrtak predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, navodeći da će na sednici Predsedništva biti doneta odluka i o ostalim kandidatima za skupštinska tela.

– Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta, poručio je Vučić.

Mandatar za dve nedelje

Vučić je ranije najavio da će se za oko 12 dana znati ime mandatara koji će sastaviti vladu, a da će nakon toga i vlada biti brzo formirana.

Inače, konstitutivna sednica parlamenta sazvana je za ponedeljak 1. avgusta u 10 sati.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar