Matej Periš bi danas napunio 28 godina: Njegov otac ostavio POTRESNU poruku (FOTO)

Tekst ove numere je veoma potresan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/MUP

Nenad Periš, otac tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša (27) koji je noć uoči Nove godine ušao u Savi i utopio se, a njegovo telo nađeno tek nakon pet meseci, na društvenoj mreži uz tužnu pesmu obavestio je svoje pratioce da je njegov sin slavio rođendan.

Pesmu koju je okačio Matejev otac zove se “Moje izgubljeno blago” od autora Tedija Spalatora. Tekst ove numere je veoma potresan, a između ostalog pesma počinje stihovima: “Da mi te još jedno videti, smokvu zrelu, punu sestri pre nego ću osedeti, da mi te još jednom sresti”.

– Da mi te još jednom taknuti, telo sakriti od bure, more mogao bi razaknuti, a ne mogu tvoje skute. Za mladost vremena nema, a za ljubav fali srca. Puklo je kao tvrda stena, pa bez tebe jedva kuca – ovim se nastavlaju reči pesme koju je Periš posvetio svom sinu.

– Odgovarali su lepi sati i odneli šta im je drago, ti se smiluj pa mi vrati moje izgubljeno blago – reči su ove pesme.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba “Gotik” u Beton hali u Beogradu gde je bio sa prijateljima. Splićanin je nakon izlaska trčeći prešao Karađorđevu ulicu, zatim Travničku i došao do Save promenade gde se približio reci Savi. Njegovi prijatelji sa kojima je tog 30. decembra došao u Beograd kako bi proslavili novogodišnje praznike prijavili su sutradan njegov nestanak.

Foto: Objektiv

MUP Srbije, kao i njihove kolege iz Hrvatske uključili su se u potragu za nestalim mladićem iz Splita, a njegov leš u poodmakloj fazi raspadanja nađen je nasukan na obali kod Ade Huje u Beogradu. Nestanak i potraga za Matejem Perišem bila je svakodnevna što od strane pripadnika policije, pa tako i građana koji su čak pravili i grupe na društvenim mrežama kako bi ga našli.

Više javno tužilaštvo u Beogradu krajem juna oglasilo se saopštenjem povodom toksikoloških analiza koje su otkrile šta je sve Matej Periš konzumirao kritične večeri.

– Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova – saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

– U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka lekara specijalista sudske medicine – navodi se između ostalog u saopštenju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar