Šokantan PREOKRET u slučaju dečaka koji je umro u Egiptu: Sad je otkrivena DIJAGNOZA oca

Dečak je sahranjen u petak u rodnom gradu, a istraga se nastavlja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PhotoAlto / Profimedia, Objektiv.rs, Shutterstock

I dalje postoji puno nedoumica i pitanja u vezi sa smrću dečaka Andrea Mirabila (6) iz Palerma, koji je preminuo u Šarm el Šeiku tokom letovanja sa roditeljima. Sumnjalo se na trovanje hranom, ali italijanski mediji pišu da može da se radi i o intoksikaciji usled kontakta ili okoline.

Pored egipatskih vlasti, slučaj misteriozne smrti dečaka istražuje i tužilaštvo Palerma, a narednih dana trebalo bi da se ispitaju i njegovi roditelji Antonio Mirabile i Rozalija Manosperti. Cilj ispitivanja jeste da se rekonstruiše tačno ono što su radili od dolaska u Šarm el Šeik, od mesta na kojima su bili, do hrane koju su jeli u rizortu.

Porodica kaže da su ručali i večerali samo u luksuznom hotelu sa pet zvezdica i nikada izvan njega.

Roditelji su rekli da su često poručivali iz menija restorana nego sa švedskog stola.

Poznata dijagnoza oca

Svi su bili ubeđeni da je porodica imala simptome trovanja. Međutim, ono što je bitno jeste da niko od ostalih gostiju u hotelu nije imao iste probleme kao oni.

Međutim, tokom hospitalizacije u bolnici u Palermu, doktori su otkrili da je Antonio Mirabile zapravo imao urinarnu infekciju.

– Dijagnostikovali smo mu otkazivanje bubrega i infekciju mokraćnih kanala – rekli su lekari Poliklinike Palermo koji ga leče od kada je hitnim avionom prebačen u Italiju, prenose italijanski mediji.

Štaviše, kako navodi Ansa, istražitelji su zbunjeni simptomima koje je prvo osetio dečak, a potom i roditelji, koji su isključili da su imali dizenteriju.

Takođe će biti potrebno vreme za obdukciju obavljenu u Palermu, jer će mrtvozornici morati da pregledaju uzorke tkiva uzetih iz organa.

Andrea i njegova porodica počeli su da se osećaju loše u petak, 1. jula. Povraćanje i mučnina koji nisu nestajali naveli su roditelje da se jave lekaru koji se nalazi u blizini odmarališta. Lekari su ih otpustili pošto su im prepisali lek protiv trovanja hranom. Ali stanje deteta i oca nije pokazivalo znake poboljšanja i Rozalija je u subotu pozvala hitnu pomoć.

Andrea je umro pre nego što je stigao u međunarodnu bolnicu u Šarmu uprkos nekoliko pokušaja reanimacije. Otac je danima bio hospitalizovan na intenzivnoj nezi i držan u farmakološkoj komi.

Dečak je sahranjen u petak u rodnom gradu, a istraga se nastavlja.

BONUS VIDEO:Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar