Putin UPOZORIO: U slučaju isporuke raketa dugog dometa Ukrajini, ovo će biti POSLEDICE

On je rekao da snabdevanje Ukrajine MLRS neće promeniti ništa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Xinhua News / Profimedia, Printscreen/Youtube

Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je za ruske medije o posledicama isporuke raketa dugog dometa Ukrajini i zapretio novim napadima.

On je rekao da će Rusija gađati nove mete ukoliko se rakete dugog dometa isporuke Ukrajini.

– U slučaju isporučivanja Ukrajini projektila dugog dometa, Ruska federacija će doneti zaključke i gađati objekte koji još nisu gađani – poručio je Putin.

On je komentarisao odluku SAD o snabdevanju Ukrajine raketama dugog dometa, nakon što je američki predsednik Džo Bajden prošle nedelje odobrio ovu isporuku.

Putin je rekao da će iz toga izvući zaključke i njihovim oružjem, koje je istakao da imaju dovoljno, gađati one objekte koje do sada nisu.

Ruski predsednik je napomenuo da je snabdevanje Kijeva američkim MLRS povezano sa popunom gubitaka ukrajinske vojne tehnike.

Takođe je istakao da imaju saznanja da se planira isporuka raketa dometa 45-70 kilometara.

On je rekao da snabdevanje Ukrajine MLRS neće promeniti ništa.

– Polazimo od toga da je ovo snabdevanje iz Sjedinjenih Država, nekih drugih zemalja povezano sa nadoknađivanjem gubitaka ove vojne opreme, tu nema ničeg novog i ništa suštinski ne menja. A tu su i prijave za nabavku, recimo, artiljerije, očigledno, govorimo i o obnavljanju onoga što je izgubljeno, uništeno tokom neprijateljstava – rekao je Putin.

BONUS VIDEO: 



Izvor: RIA Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar