Dva tajna trika profesionalnih kuvara: Kako da vam meso uvek bude mekano i da se topi u ustima?

Sitnice odlučuju da li će meso biti sočno ili žilavo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nema ništa gore nego kada maštate o sočnom ručku, a meso vam ispadne žilavo ili poput gume.

Sav trud vam je pao u vodu, ali postoji jednostavno rešenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kad je teško, tu su saveti profesionalnih kuvara.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite.

Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Foto: Shutterstock

Zašto je to važno?

Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja “odmori”.

Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju.

To će pomoći da jelo bude sočno i mekano.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar

Izdvojeno za vas