Novak bi trebao da posluša ove reči: Nadal upozorio Đokovića pred duel sa Alkarazom!

Sjajan meč su pružila dva domaća tenisera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Nije uspeo Rafael Nadal da savlada možda i najveću nadu svetskog tenisa Karlosa Alkaraza, koji je od njega bio bolji u četvrtfinalu.

Pošto je pobedio slavnog rivala 19-godišnji španski teniser će u borbi za finale Mastersa u Madridu igrati protiv još jedne legende, Novaka Đokovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, koliko Srbina čeka zahtevan zadatak najbolje je rekao Nadal nakon meča, pošto je bio inpresioniran igrom mladog tenisera.

Čak je indirektno upozorio i Novaka Đokovića šta može da ga snađe u polufinalu.

– Ne mogu da predvidim budućnost. Igraće jedan od najboljih u istoriji protiv mladića na veoma visokom nivou. Karlos može savršeno da pobedi, ali je istina da ne sme da ima pad kao što je imao danas u drugom setu. Karlos igra sa mnogo duha, i kada mu skoči adrenalin, praktično je nezadrživ. Ima nivo da pobedi bilo koga – jasan je Nadal.

On je priznao da je na pomolu smena generacija.

– Evidentno je da je on naslednik jer ima 19, a ja skoro 36 godina. Videćemo narednih meseci. Srećan sam zbog njega. Bio je bolji od mene u raznim aspektima igre, ja moram da napredujem. Kao što sam pričao ovih dana, to nije ništa nelogično. Prihvatam to prirodno i mirno siguran da postoji put kao i dve i po nedelje sa opcijama da popravim svoje izglede za Rolan Garos. Ovaj poraz je lako svarljiv jer znamo zašto smo ovde došli. Ne bih da oduzmem bilo šta od pobede Karlosu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira – dodao je Rafa.

Nije bio raspoložen za ponovnu priču o stanju svog stopala.

– Ono što moram da popravim je sposobnost reakcije i brzina kad izlazim i ulazim na teren. Da bolje čitam igru. Kada je reč o Rolan Garosu, dotle moram da šaljem dublje lopte i da popravim dinamiku i brzinu. To se poboljšava postepeno, novim mečevima. Kada se vratite sa pauze, morate da prihvatite stvari takve kakve su jer postoje srednjoročni ciljevi koji nadilaze tugu zbog poraza.

Madrid se i ranije pokazivao kao nejteži turnir za Nadala na šljaci, on veruje da to ima veze sa nešto većom nadmorskom visinom.

– Mi smo na posebnom turniru zbog nadmorske visine, po mnogo čemu je drugačiji od Rolan Garosa. Za mene bi bilo akekvatnije da sam počeo u Eštorilu, na moru, ali nisam smeo da rizikujem da odem tamo. Došao sam ovde sa tim saznanjem da je ovo najteži turnir. Loptice lete brže i morate biti brži, lakše se gubi samopouzdanje u udarac. Svi to znamo, ali nije to nikakav užas. Proveo sam dva i po sata na terenu i gledam dalje sa nadom i optimizmom – zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

Ovo je tajna Alkarazove pobede: Znao je šta ne sme da uradi posle povrede



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar