Milorad Dodik: “Stižu mi razne informacije, hoće da me sklone ili DEPORTUJU”

Stižu razne informacije o tome da mi je ugrožena bezbednost, određene indikacije MUP su prosleđene od strane partnerskih organizacija, kaže Dodik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
željka cvijanović i dodik kaver

Označen je kao glavna pretnja po bezbednost u Bosni i Hercegovini, zapadne zemlje su ga optužile za podrivanje teško stečenog mira, njegova retorika proglašena je “nacionalističkom”, smeta i to što ne priznaje da je Republika Srpska “genocidna tvorevina”…

U izjavi za Objektiv srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručuje da je očigledno postao meta nekih struktura izvan Bosne i Hercegovine, te da u kontinuitetu do njega stižu informacije da mu je bezbednost ugrožena i da mu se sprema “sklanjanje ili deportovanje”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“DESPOT” ISPRED ZGRADE VLADE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske juče je saopštilo da postoji mogućnost da je ugrožena bezbednost Milorada Dodika i njegove porodice. Kako su naveli iz MUP RS, tu informaciju su dobili od partnerskih službi, naglašavajući da Dodikovu i bezbednost njegove porodice ugrožavaju određene grupacije i da je, shodno tome, obezbeđenje podignuto na najviši nivo. Poručili su i da će navedene mere ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom. Oklopno vozilo „despot”, u kojem su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS, parkirano je od srede ujutru pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Foto: RTRS

Parkiran DESPOT

NASTAVLjA…

Dodik za naš list kaže da će uprkos pretnjama nastaviti sa svojim obavezama.

– Dobro sam, kako mogu da budem. U kontinuitetu stižu razne informacije o tome da mi je ugrožena bezbednost, određene indikacije MUP su prosleđene od strane partnerskih organizacija. Izvan Bosne i Hercegovine imaju planove za moje sklanjanje ili deportovanje, to je trebalo da dođe u vezi sa sankcijama koje su uveli Britanci i Amerikanci koji ostvaruju svoje planove. Poštujem upozorenja MUP, ostaje da se vidi na koji način će sve da se odvije – navodi Dodik. Na pitanje kako bi mogli da ga deportuju, Dodik je prokomentarisao: “Nije prvi put”.

Foto: ATAImages

RS NIJE ILUZIJA

Prethodno je Dodik izjavio da su se nedavno pojavili i pozivi na njegovo ubistvo.

– Pre mesec dana smo imali lika koji je nudio milion dolara da ubije Dodika, što se okarakterisalo kao šala, a vidimo kako je to. Scenario je davno napravljen, (nekadašnji visoki predstavnik) Pedi Ešdaun još davno je zamislio kako će ovo da ide. A mi nećemo odustati, ja se ne borim za iluziju, RS nije iluzija i ja ću se uvek boriti – naglasio je Dodik.

KO RUŠI INTEGRITET BiH?

Podsetimo, Objektiv je u utorak izneo saznanja da Dodiku preti hapšenje zbog navodne korupcije.

– Iako su mu Amerikanci, a potom i Britanci, uveli sankcije zbog „koruptivnih aktivnosti” i „rušenja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, to očigledno nije dovoljno za obuzdavanje Dodika, koji takve mere podnosi nonšalantno. Pošto nikako ne mogu da ga obuzdaju, jedini način da ga politički eliminišu i da zaustave priču o nezavisnosti Republike Srpske je da ga uhapse. To će uraditi u montiranom procesu pred državnim organima BiH – otkrivaju naši izvori.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM IZDANJU OBJEKTIVA.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar