Otišla kod kozmetičarke, pa saznala JEZIVU ISTINU: Lekarima je ovo promaklo – “izgledalo je kao modrica”

Džilijan je na insistiranje svoje kozmetičarke odmah zakazala pregled kod dermatologa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Kozmetičarka Li Marfi (41) primetila je sumnjive mrlje po grudima kod svoje klijetkinje Džilijan (62) u oktobru 2021. godine dok joj je radila tretman lica.

I sama Džilijan je primetila belege u junu, ali joj je laknulo jer joj je lekar kog je posetila rekao da nema razloga za brigu. Međutim, iskusna Marfijeva je upozorila dugogodišnju mušteriju da bi ipak trebalo da potraži drugo mišljenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Izgledalo je kao crvena modrica. Čim ju je ugledala, rekla je da moram to da ispitam što je pre moguće. Pre toga, nekih šest meseci ranije, bila sam kod doktora i rekli su mi da samo namažem kremu i da nema razloga za brigu, da je sve u najboljem redu – počela je svoju ispovest Džilijan, koja živi u Kernsu, u Australiji.

Džilijan, majka jednog deteta, koja zajedno da suprugom Polom (58) vodi centar za brigu o deci, odmah je zakazala pregled kod dermatologa. Nakon što su joj lekari uradili biopsiju, kojom se ispituje prisustvo ćelija raka, Džilijan je bila zaprepašćena kada joj je saopštena konačna dijagnoza. Džilijan je imala melanom drugog stadijuma iznad desne dojke i karcinom bazalnih ćelija na nosu.

Dok karcinom bazalnih ćelija obično sporo napreduje i retko kada se širi na druge delove tela, melanom je najsmrtonosniji oblik raka kože. Oba su skoro uvek posledica štetnog delovanja sunčevih zraka, a Australija ima najveću stopu obolelih od karcinoma kože u svetu. Melanom se može javiti u obliku asimetričnog mladeža, ima neravne granice, različitih je boja i uglavnom je veći od 6 milimetara. S druge strane, karcinom bazalnih ćelija uglavnom izgleda kao blago providna, sjajna ružičasta ili biserno bela kvrga na koži i na njemu može da se stvara krasta ili da krvari.

– Otišla sam kod dermatologa specijaliste za rak kože i on nije oklevao da uradi biopsiju. Četiri dana kasnije sam saznala da je kancerogen i bili su veoma ozbiljni po pitanju mog rezultata. Imala sam dve velike operacije za manje od tri nedelje. Kada sam saznala da je smrtonosno, bila sam u rasulu, tresla sam se, nisam mogla to da shvatim, mislila sam da je moj život gotov, mislila sam da mi je bvolest zahvatila i krvotok. Nisam znala koliko je strašno, a ispostavilo se da je bilo zaista loše – rekla je Džilijan.

Džilijan je operaciju imala u novembru, ali je morala da je ponovi u decembru kako bi sprečila da se rak proširi na njene limfne čvorove. Lekari su morali da uđu četiri centimetra dubine pod kožu da bi uklonili rak.

– Prvi put sam ostala u bolnici preko noći, ali nisu uspeli da uklone ceo melanom, pa smo morali da čekamo dve nedelje da bi mogli da zađu dublje. Bila sam u nesnosnim bolovima. Morali su da seku jako duboko i zbog toga još uvek nemam osećaj nelagode u desnoj dojci i u grudnom predelu. Bila sam na samoj ivici da se rak proširi, ali se to nije desilo, tako da nisu morali da mi vade limfne čvorove i da idem na kontrole svaka tri meseca – rekla je Džilijan.

Džilijan kaže da je sebi izgledala užasno nakon svih operacija.

– Sada se oporavljam i moj doktor ne može da veruje koliko dobro mi ide jer koristim vitamin B. Lice mi je dobro, šminka to može da pokrije, ali su mi grudi u poprilično lošem stanju. Još imam ožiljke i nosiću ih zauvek – rekla je ona.

Džilijan diže Marfijevu u nebesa jer joj je spasa život i njih dve su izgradile divno prijateljstvo.

– Neverovatno je da kozmetičarka uoči ono što je lekar prevideo. Ona je zlata vredna. Veoma sam srećna žena. Bez njene stručnosti ne bih bila ovde i moj doktor mi je rekao da je ona pun pogodak. Kada joj kažem da mi je spasla život, sva se naježi, preplave je emocije i veoma je srećna što je tako dobra u svom poslu. Idem kod Li na tretmane već nekoliko godina. Poznaje moju kožu kao svoj džep. Hvalim je svuda i govorim ljudima da idu kod nje jer radi svoj posao najbolje na svetu i veoma je brižna. Verovatno sam joj nabacila nekoliko mušterija. Moja porodica joj je mnogo zahvalna – rekla je Džilijan, na šta se nadovezala i Li.

– Tako sam srećna što sam uspela da pomognem prijateljici jer joj je onkolog rekao da bi se, da je duže čekala, rak proširio na limfne čvorove. Koristim kvalitetne proizvode za negu kože u svom salonu i serum vitamina B koji je učinio čuda sa Džilijaninim ožiljcima – rekla je ona.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar