Preokret pred Mundijal: Italijani ipak idu u Katar, ako FIFA izbaci ovu reprezentaciju

Član FS Irana Mehrdad Serdaši je na Tviteru objavio da su zabrinjavajuće vesti iz FIFA

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Aktuelni evropski šampion Italija doživela je još jedan debakl u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i nije se plasirala na drugi uzastopni Mundijal.

Kako je objavio tamošnji “Mediaset” FIFA bi mogla da kazni Fudbalski savez Irana koji se jeste plasirao na SP, ali u poslednjem meču kvalifikacija protiv Libana u Mašdadu nije dozvolio prisustvo ženama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Član FS Irana Mehrdad Serdaši je na Tviteru objavio da su zabrinjavajuće vesti iz FIFA, koja oštro sankcioniše nedostatak polne tolerancije i ravnopravnosti, a pogotovo takve postupke policije.

Zbog toga bi, nadaju se Italijani putem “Mediaseta”, kazna čak mogla da bude izbacivanje sa Svetskog prvenstva, iako su za to realno šanse vrlo male.

Ukoliko bi se to zaista desilo, na Mundijalu bi učestvovala prva sledeća reprezentacija po FIFA rangu, a to je upravo Italija.

“Takva drastična kazna je malo verovatna i graniči sa naučnom fantastikom. Ne možemo da očekujemo da će Iranci biti izbačeni sa SP-a, ali to je poslednja šansa Italiji da ipak vidi Svetsko prvenstvo”, piše “Mediaset”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar