Francuzi se dozvali pameti: FIBA odustala od igranja utakmica u štali posle pobune košarkaša!

Od samog početka je ovo bila jedna suluda ideja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Imaginechina / ddp USA / Profimedia

Pre samo nekoliko danas je čitav košarkaški svet šokirala informacija da Francuzi planiraju da igraju u štali.

Naime, ideja je bila da se kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu odigraju u montažnoj zgradi, koja služi za poljoprivredne sajmove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Odmah po saopštenju ideje Košarkaškog saveza Francuske stiglo je mnoštvo kritika na taj plan i na kraju su one urodile plodom.

FIBA je saopštila da će doći do promene lokacije ovog turnira, a svakako najglasniji u kritici bio je Evan Furnije košarkaš Njujork Niksa.

– Kako možemo da prihvatimo da se košarka, najpopularniji sport na Olimpijskim igrama, šalje u izložbeni centar? Plafon je prenizak, prostorija neprikladna. Da li ja ovo sanjam? Ne smemo da dozvolimo da ovo prođe – napisao je Furnije.

U dogovoru sa Svetskom kućom košarke odustali su od Ekspo centra u kojem su se svojevremeno održavali i sajmovi poljoprivrede.

– Revizija mesta održavanja sportskih događaja obavljena 2020. godine identifikovala je Halu 6, Arene Paris Sud (Port de Versaj) kao odgovarajuću lokaciju za odigravanje prve faze košarkaškog turnira. Izbor je bio u skladu sa vizijom Pariz 2024 organizacije, ali nakon višemesečnog većanja između organizatora i FIBA, kao i poslednjih sportskih i tehničkih procena, doneta je odluka da se na pomenutoj lokaciji ne održi košarkaški turnir zbog svojih specifičnosti. Paris 2024 i FIBA nastavljaju marljivo da rade na pronalaženju nove dvorane za preliminarnu rundu, koja će biti po olimpijskim standardima, ali i u skladu sa ekološkim i finansijskim principima i odgovornostima. Uvereni smo da će u narednim mesecima biti pronađena najbolja moguća sredina na kojoj će najbolji svetski košarkaši zasijati – stoji u zvaničnom saopštenju FIBA.

BONUS VIDEO:

Francuzi igraju košarku u štali: NBA zvezde digle glas protiv sulude ideje! (FOTO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar