Dečak (13) VALJAO DROGU u igraonici na Voždovcu: Pao nakon hapšenja čoveka koji je od njega kupio opijate

U momentu kada je policija ušla, kod ovog dečaka je pronađeno 37 paketića marihuane spremnih za prodaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanovic, Shutterstock

Dete, a već diler droge. Kako je juče saopštio MUP, dečak star 13 godina uhvaćen je sa 37 paketića marihuane i 10.000 dinara u jednoj igraonici na Voždovcu.

Do dečaka dilera policija je došla pošto je prvo uhvatila muškarca starog 26 godina. U njegovom automobilu marke BMV pronađen je paketić sa drogom. A trag je vodio dalje i otkrio je mračnu tajnu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ta igraonica je duže vreme bila na oku policije zbog sumnje da se u njoj prodaje droga. Posle prvog privođenja, usledio je upad u te prostorije. U momentu kada je policija ušla, kod ovog dečaka je pronađeno 37 paketića marihuane spremnih za prodaju – priča izvor Objektiva.

Kako dalje objašnjava, dečak je učenik šestog razreda osnovne škole, a verovatno je obavljao prljavi posao za starije dilere.

NE MOŽE KRIVIČNO DA ODGOVARA

Objašnjenje zbog čega bi kriminalci koji se bave prodajom droge u ovaj krvavi biznis uvlačili decu dobili smo od advokata Ivice Vukovića.

– Osoba koja nema navršenih 14 godina života ne smatra se ni maloletnikom, već detetom. Zakon predviđa mlađe (14-16 godina) i starije maloletnike (16-18 godina). Dete ne može krivično da odgovara, protiv njega se neće voditi krivični postupak, a ne može da se izrekne ni krivična sankcija. Ako bi krivična prijava bila podneta tužilaštvu, ona mora da se odbaci. Jedino što može da se preduzme u takvim situacijama jesu mere socijalne zaštite koje su predviđene zakonom – boravak u nekoj ustanovi za decu sa poremećajima u ponašanju ili u nekoj zavodskoj ustanovi – tvrdi Vuković.

ŽRTVE NARKO-DILERA

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da će policija uvek biti tu i učiniti sve da drogu skloni sa ulica, ali da u borbi protiv ovog zla mora učestovati i kompletno društvo i da bi svi trebalo maksimalno da posvete pažnju najmlađima, kako ne bi postali žrtve narko-dilera.

– Borba protiv narkotika je naš prioritet i uvek će biti. Nikada nećemo stati ili posustati. Hapsićemo ih svuda, a posebnu pažnju posvećujemo mestima gde borave naša deca. Nećemo dozvoliti da im naši mališani budu lak plen, da ubijaju i truju našu decu i uništavaju im budućnost, ali i da ih vrbuju i uvlače u kriminal – poručio je Vulin.

On je apelovao na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece, na to s kim se druže i gde se kreću i da ne dozvole da ih ulica vaspitava. Ponovio je stav da se zalaže za to da svakom narko-dileru koji proda drogu maloletniku treba suditi za pokušaj ubistva.

Piše: DANICA ĆURUVIJA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 23. MART

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar