Miroslav Radović za Objektiv o Poljacima, pomoći Radovanu Radakoviću i “debelom” Lazoviću (VIDEO)

Ni loše vreme nije moglo da pokvari prvi, istorijski, susret

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Danas je odigran jedinstven humanitarni meč u Beogradu, na stadionu Rakovice, u kojem su se sastale ekipe Miljakovca i Fairanta iz Krakova.

Duel između srpskog i poljskog niželigaša bio je posvećen borbi za lečenje Radovana Radakovića, legendarnog golmana koji boluje od difuznog karcinoma želuca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ni loše vreme nije moglo da pokvari prvi, istorijski, susret jedne srpske ekipe iz nižih liga sa inostranim klubom, te je tako na tribinima bilo oko 500 ljudi koji su na ovaj način dali podršku humanitarnoj akciji i promociji pravog fudbala i pravih vrednosti.

Pored Danka Lazovića, akter meča bio je i Miroslav Radović, bivši fudbaler Partizana i legenda varšavske Legije, koji je nastupio po jedno poluvreme za oba tima.

Po njegovom dolasku na teren u Rakovici, poljski navijači nisu skrivali oduševljenje i divljenje pomenutom Radoviću, pa su mu čak u jednom momentu zapevali i pesmu.

Nakon meča, Radović je za Objektiv izneo impresije sa ovog humanog događaja.

Utisci posle sjajne manifestacije?

– Jedno internacionalno iskutvo i druženje, nije nas baš vreme poslužilo, ali mogu da budem zadovoljan što smo ja i Danko doprineli ovoj manifestaciji. Drago mi je što su braća Poljaci došli u velikom broju i nadam se da ćemo u budućnosti imati još prilike za ovakve utakmice.

Interesantno je bilo videti te u na terenu po jedno poluvreme u oba tima.

– Poljski tim je izrazio želju da odigram prvo poluvreme za njih, što sam sa zadovoljstvom prihvatio. Poznato je koliki su fanatici kao navijači, i koliko vole fudbal, igrao sam 12 godina u Poljskoj, pa sam se navikao na ovo iskreno.

– Pa, Danko je isti kao u najboljim fudbalskim danima, ako uzmemo kilažu u obzir (smeh).

I za kraj, poruka za Radovana Radakovića.

– Pozivam sve da se priključe, a Radovanu poručujem da se drži. Predaja nije opcija, idemo dalje!

Pišu: Blažo Komnenić i Žarko Sokić

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar