OSNOVI LIČNE HIGIJENE: Perite ruke, ali nikako ne zaboravite na UMIVANJE (VIDEO)

Donekle je opšte poznato pravilo da se lice umiva dva puta dnevno, ali ne pridržavaju ga se svi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Wavebreak / Profimedia

U poslednje vreme se dosta govori o pranju ruku. Međutim, lice je najizloženije spoljašnjim agensima, pa bi na umivanje trebalo obavezno obratiti pažnju.

Donekle je opšte poznato pravilo da se lice umiva dva puta dnevno, ali ne pridržavaju se svi ovog pravila. Stručnjaci kažu da je to u redu, jer to zavisi od tipa kože i od toga da li ste se znojili i sl. S druge strane, neki odlaze u krajnosti – od onih koji se umivaju “samo za specijalne prilike” (da, postoje takve osobe), do onih koji se umivaju 5-6 puta dnevno.

Ova moćna kombinacija čuva vaše zdravlje i rešava čak 4 problema!

Trenutna situacija nalaže da umivanje nikako ne preskačete. Zamislite scenario da neko zaražen virusom korona kine u vašoj blizini i sitne kapljice završe na vašem licu – umivanje je sastavni deo održavanja higijene.

Jedna od većih dilema ovih dana: Da li je onlajn kupovina sigurna dok traje pandemija?

Ljudima koji imaju masniju kožu i probleme sa aknama preporučuje se da umivaju lice i u normalnim uslovima, kada nema pandemije, tri puta dnevno. Oni koji imaju suvu kožu – dva puta dnevno. Sada kada vlada opasnost od zaraze, ako ste boravili napolju, kada operete ruke, umijte i lice. Za pranje lica koristite blaga sredstva, jer umivanjem svakako otklanjate površinski sloj kože i deo prirodne masnoće koju koža prizvodi kako bi se zaštitila. Posle umivanja kožu zaštitite hidrantnom kremom, budući da je često pranje i umivanje isušuje, zbog čega nastaju i bore.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar