Želite nešto novo? Evo 5 alternativa YouTube kanalu

Platforme za gledanje video-snimaka veoma su popularne, a posebno u vreme kada ljudi masovno borave u kućama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

YouTube je najpopularnija platforma za gledanje video-snimaka svih mogućih kategorija, a posebno u vreme pandemije i masovnog boravka u kućama. Međutim, ukoliko želite promenu, spremili smo pet predloga.

Vimeo

Jedan od prvih sajtova posvećenih video-snimcima koji je podržavao HD rezoluciju. Vimeo bi mogli da uvrstite i u svakodnevnu upotrebu, jer iako omogućava da svaki korisnik “ubaci” svoj video-snimak, glavni naglasak je na visokokvalitetnim klipovima u različitim kategorijama. Takođe, ono što Vimeo razlikuje od većine sajtova sličnog sadržaja je to što nema reklama.

Dailymotion

Na ovom sajtu se nalazi mnogo video-snimaka i njegova popularnost je ogromna. Samim tim, ko god da napravi sadržaj sigurno će ovde pronaći svoju publiku u slučaju da mu je Youtube kao “Plan A” propao. Pokrenut iste godine kao i YouTube, interfejs nije baš na zavidnom nivou, ali je jednostavan za upotrebu i jedinstveni sadržaj mogao bi da bude njegova najveća prednost u odnosu na YT.

Pixabay

The Internet Archive

Najveća prednost ove platforme je njena velika “video biblioteka”. Iako nema mnogo novog sadržaja, na ovom sajtu možete pronaći dokumentarce, TV serije ili filmove, i toga ima više nego na ostalim sajtovama, koji nisu specijalizovani za video materijale.

Metacafe

Iako je napravljen još početkom 21. veka, Metacafe u poslednje vreme dobija mnogo novih korisnika. Ono što najviše privlači ljude jesu kratki video-snimci, jer većina njih na ovoj platformi traje manje od tri minuta. Zbog toga, idealan je za sve koji žele da pogledaju neke “tutorial” ili “highlights” snimke.

9GAG Video

Za one koji nisu upoznati sa 9GAG platformom, to je mesto na kome se nalaze popularni mimovi, fore i fazoni na sve moguće teme. Što se 9GAG Video odeljka tiče, u pitanju je mesto na kome možete da pronađete na hiljade gifova i sličnog zabavnog sadržaja, od kojih su neki čak i obeleženi sa NSFW (Nisu bezbedni za gledanje na poslu), pa bi trebalo dobro da pazite ko je oko vas dok ih gledate. U svakom slučaju, 9GAG TV je pravo mesto ukoliko želite da vam u zabavi prođe ceo dan, a da to ni ne primetite.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar