Za Savindan svaka domaćica treba da umesi PERECE: Ovo je proveren i stari RECEPT, cela kuća će zamirisati

Vrlo jednostavno se pripremaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Danas se proslavlja Sveti Sava, praznik poznat kao školska slava.

Sveti Sava je svojim delima ostao upamćen i kao svetac, ali i kao legenda, te se generacijama pripovedaju mnogobrojne priče, dostignuća, ali i anegdote iz njegovog života.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Narodna verovanja kažu da na Savindan u svakoj kući domaćica treba da napravi perece.

Evo kako da ih umesite.

Sastojci:

250 g margarina

kockica svežeg kvasca

1 kg brašna

4 šoljice mleka

Foto: Jiri Hera / Panthermedia / Profimedia

kašika šećera

3 kašičice soli

4 žumanceta

2 belanceta

Priprema:

Zamesite testo od svih sastojaka izuzev belanaca i ostavite ga da odstoji jedan sat. Razvijte ga do debljine 0,5 cm. Modlom vadite perece ili ih secite nožem, oblikujte i premazujte umućenim belancima. Pecite dok ne porumene. Perece možete posuti kimom ili makom.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar