“Neka Gospod OZDRAVI sve koji boluju”: Patrijarh se ZAHVALIO svima koji su se molili za njegov oporavak

Patrijarh Porfirije se oglasio na Instagramu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Patrijarh Porfirije oglasio se putem svog Instagram naloga, gde je ujedno zahvalio svima koji su se za njegovo zdravlje molili, dok je on bio zaražen virusom korona.

– Blagodarim Bogu i Svetiteljima Njegovim na molitvenom posredovanju koje me je oporavilo od infekcije virusom korona. Blagodarim ocima, braći i sestrama u Hristu koji su se molili za zdravlje svih nas i starali za naš brz oporavak. Neka Gospod ozdravi sve koji boluju i ukrepi sve koji ih leče, neka svima podari mir i radost u Duhu Svetom – da se tako okrepljeni saberemo u hramu Svetog Save na dan njegovog sveštenog spomena, 27. januara kako bismo toržestveno proslavili našeg Prvog Arhiepiskopa i Prosvetitelja. Blagoslov Božiji neka bude sa svima vama – naveo je Patrijarh Porfirije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Patrijarh Porfirije primio na staranje parohiju u Njujorku

U prostorijama Saborne crkve Svetog Save u Njujorku polovinom januara izvršena je primopredaja parohije i crkveno-školske opštine koje su poverene na duhovno staranje i privremeno upravljanje patrijarhu Porfiriju, saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva.

Primopredaja je izvršena od 14. do 18. januara, a parohija i opština poverene su Porfiriju do normalizacije prilika što podrazumeva uspostavljanje crkvenog poretka i jedinstvo među parohijanima.

Primopredaja je izvedena na osnovu odluke Svetog Arhijerejskog Sinoda od 21. decembra 2021, a parohiju i Crkveno-školsku opštinu je, u ime i sa ovlašćenjem episkopa istočnoameričkog Irineja, predao protojerej-stavrofor Aleksandar Vlajković, arhijerejski namesnik vašingtonski.
U ime patrijarha zapisnički su parohiju i Crkveno-školsku opštinu primili episkop kanadski Mitrofan i protojerej-stavrofor Velibor DŽomić i arhimandrit Nikifor Milović.

Izaslanici Patrijarha su tokom boravka u Njujorku služili u grčkom hramu Svetog Elefterija na Menhetnu.

U saopštenju iz kabineta patrijarha navodi se da je verni narod obavešten o izvršenoj primopredaji, i pozvan da čuva svoju veru, identitet i bratsku ljubav u Hristu Gospodu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar