Braća se nisu videla 74 GODINE: Sve vreme bili razdvojeni, a onda im se desilo nešto NEOPISIVO (VIDEO)

Prštale emocije na sve strane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Dvojica braće, koja su bila razdvojena još od indijsko-pakistanske podele 1947. godine, ponovo su se sreli posle 74 godine Kartarpuru, a snimak njihovog susreta postao je viralan širom sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sidik, stanovnik pakistanskog Faisalabada, sastao se sa svojim bratom Habibom koji je u kartarpur stigao iz oblasti Pendžaba u Indiji koji je preko Kartarpurskog koridora povezan sa granicom Pakistana.

Sidik je u vreme podele dve države bio dete, a njegov stariji brat Habib odrastao je na indijskoj strani.

Porodica iz mešovitog braka je takođe bila podeljena, a sedam i po decenija nisu se ni videli, niti čuli ništa jedan o drugom.

Tokom susreta, braća nisu mogla da obuzdaju emcije. Obojica su najpre briznula u plač, a potom su se prisećali prošlosti i uspomena iz vremena dok su bili deca, preneo je DNA India.

Tokom sastanka, Habib je pohvalio inicijativu Kartarpura, rekavši da mu je koridor pomogao da se ponovo poveže sa bratom.

Kako prenosi The News International, on je obećao svom mlađem bratu da će nastaviti da se sastaju, a društvene mreže vrvele su takođe od emocija i dirljivih komentara.

U izveštajima se takođe navodi kako su se braća zahvalila Vladama dve zemlje na otvaranju Kartapurskog koridora koji omogućuje bezvizno putovanje na relaciji Indija – Pakistan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, DNA India

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar