EKSKLUZIVNO! Beograd sa vrha kule: Pogled na prestonicu od kojeg zastaje dah (FOTO+VIDEO)

Kula Beograd nudi privilegovano životno iskustvo uz ekskluzivne sadržaje na četrdeset dva sprata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajković

Smeštena na desnoj obali reke Save, u samom centru srpske prestonice, velelepna građevina Kula Beograd, koja se proteže na sto šezdeset osam metara visine, predstavlja najvišu zgradu u Srbiji, ali i u regionu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kao „šlag na torti” u okviru projekta „Beograd na vodi”, ova moderna zgrada pruža izvanredan pogled na reku Savu i istorijski dragulj Beograda – Kalemegdansku tvrđavu, ali i na Zemun, Novi Beograd, Adu Ciganliju, Pančevo, Avalu, Banjicu…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kulu Beograd odlikuje izvrsni dizajn koji se odslikava u svakom detalju, a čine je četrdeset dva sprata. Osim stanova, u njoj će se nalaziti hotel „Sent Ridžis”, koji će se prostirati na prvih jedanaest spratova, dok će dvesta dvadeset brendiranih „Sent Ridžis” stanova biti od četrnaestog do trideset devetog sprata, veličine od pedeset sedam do sto sedamdeset jednog kvadrata.

Zanimljivo je da će Kula Beograd biti prva građevina u Srbiji koja neće imati trinaesti sprat, jer je umesto njega predviđen dupli nivo, gde će biti prostorije za tehničko održavanje.

VELIČANSTVENI VIDIKOVAC

Ekipa Objektiva uživala je u veličanstvenom vidikovcu na četrdesetom spratu koji je predviđen za jedinstveni restoran u kojem će svi posetioci i gosti hotela moći da uživaju kako u izvrsnoj hrani, tako i u spektakularnom pogledu koji će, kao i sam vrh zgrade, biti prava turistička atrakcija.

Zgrada ima petnaest liftova, a među njima jedan služi za tehničke potrebe, te će se po završetku radova koristiti za prevoz starih lica i lica sa posebnim potrebama. Brzina lifta je 3,6 metara u sekundi, pa se vožnja skoro i ne oseti. Potpuno sigurno, bezbedno i ugodno. Na drugom spratu nalazi se recepcija, a posetioci će moći da koriste i usluge bazena i spa centra.

Zgrada ima dva podzemna nivoa, gde se nalaze garaže i mašinske prostorije, a prostor opremljen mašinama je i na dvanaestom i trinaestom spratu, kao i na samom vrhu ove građevine. Od četrnaestog do osamnaestog sprata ređaju se brendirani dupleksi, dok su od osamnaestog do trideset devetog sprata takođe „Sent Ridžis” stanovi sa jednom spratnom visinom. Prozori na zgradi otvaraju se elektronski samo deset centimetara ka napred, a pojedini stanovi imaju terase i balkonska vrata koja se otvaraju.

SVETSKI SPEKTAKL ZA NOVU GODINU

Novoizgrađena kula dominirala je najlepšim delom srpske prestonice u toku novogodišnje noći, pošto su led-sijalice osvetljavale njenu fasadu, dok su laseri i senzacionalni vatromet parali nebo iznad grada. Mnogi posetioci nisu skidali pogled sa velelepne kule u ovom njenom spektakularnom izdanju, a skoro svi su snimali veličanstven prizor iz više uglova. Na različitim snimcima mogao se videti Beograd na vodi sa Kulom koja je spektakularnim „lajtšou” efektom privukla posebnu pažnju.

Najviša zgrada u Beogradu, Srbiji, ali i u čitavom regionu zasijala je u punom sjaju i tim prizorom oduševila sve posmatrače. Preko šezdeset osam alpinista raznih struka angažovano je na postavkama i instalacijama za Novu godinu. Kula će ponovo zasijati 13. janura, za srpsku Novu godinu, kada posetioce, pored vatrometa i laserskog performansa, očekuje i besplatan koncert Željka Joksimovića na Sava Promenadi od 22 sata.

PRIVILEGOVANA OAZA MIRA

Kula Beograd nudi privilegovano životno iskustvo uz ekskluzivne sadržaje na četrdeset dva sprata. Predstavlja najviše dostignuće savremenog graditeljstva koje odslikavaju spektakularni vidikovci, prestižni restorani i usluge hotela „Sent Ridžis” koji posluje pod okriljem čuvenog hotelskog lanca „Meriot”.

Stanovi pružaju vrhunsku funkcionalnost i predstavljaju oazu mira za one koji veći deo dana provode u gradskoj džungli. Pažljivo odabrana umetnička dela, kao i teksture i materijali u celom objektu inspirisani su rekom Savom i duhom Beograda.

Piše: Sanja Radovanović

BONUS VIDEO

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM PRAZNIČNOM ČETVOROBROJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar