“Orlovi” koji su najviše leteli: Ovo je idealan fudbalski tim Srbije u 2021. godini! (FOTO+VIDEO)

Iznenađenja ima, ali ne previše...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia, Srdjan Stevanovic/Getty Images/Starsport.rs ©

Novogodišnji i božićni praznici su tu, pa je vreme za rezime svega učinjenog u prethodnih 12 meseci. Bavili smo se učinkom srpskih fudbalera u 2021. i pokušali da sastavimo najboljih 11.

Jasno je da gro tima čine reprezentativci, jer su nekako i logično, pružali najbolje partije u poslednjih 365 dana. Ali, ubacili smo i dva-tri “iznenađenja”…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

GOLMAN

Počinjemo od čuvara mreže. Zaista ih je nekoliko imalo sjajnu godinu, Predrag Rajković je bio standardan i u reprezentaciji i u Remsu, Marko Dmitrović je dobro branio u prvom delu sezone, ali u drugom, mizeran učinak, pošto otkako je prešao u Sevilju, nije dobijao veliku minutažu. Kakogod, mi smo se odlučili za mini-iznenađenje, jer je naš izbor za najboljeg golmana Vanja Milinković-Savić. Pokazao je u ligi kakva je italijanska da je potpuno sazreo, brani vrlo dobro za Torino, što je sve ispratio selektor Dragan Stojković koji ga je pozvao na okupljanje državnog tima. Ako nastavi tako, ne bi trebalo da čudi ukoliko izbaci iz prve postave reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića.

Foto: Cucco Ricucchi / IPA / PA Images / Profimedia

ODBRANA

Kako Piksi forsira sistem sa trojicom centralnih defanzivaca, time ćemo se i mi voditi. Rado bismo želeli da ovde možemo staviti Aleksandra Dragovića koji je pokazao klasu igrama u Crvenoj zvezdi, ali, “Austrijanac” nije moguć u ovom sastavu.

Nikola Milenković i Strahinja Pavlović, realno, moraju imati mesta u ovakvoj konstelaciji. Nekadašnji učenici Partizanove škole imali su odličnu godinu u reprezentaciji, a “Bleki” i u Fiorentini može da se pohvali učinkom. To se ne može reći za “Kalabu”, koji je dosta lutao u prethodnom periodu, išao i u Belgiju na pozajmicu, za Monako odigrao neke loše mečeve, ali – nastupi u dresu državnog tima bili su nam merilo.

Foto: Nicolň Campo / ddp USA / Profimedia

Za trećeg štopera nije neka konkurencija, ali je opet teško pronaći ko bi to mogao biti jer niko nije preterano blistao. Poslušaćemo vas, naše verne čitaoce, pa ćemo staviti Miloša Veljkovića.

Uz desnu aut-liniju u našem najboljem timu špartao bi Darko Lazović, koji je bio vrlo dobar i u reprezentaciji, ali i u Veroni. Pokazao je da je moderan “ving-bek”, koji može da odgovori u oba pravca na vrlo visokom nivou. Na drugoj strani – Filip Kostić, čini se da su i tu stvari potpuno jasne, nekadašnjeg fudbalera kragujevačkog Radničkog očekuje uskoro transfer u neki veliki klub.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SREDINA

Ovde bismo pokušali malo da izađemo iz “kalupa” standardnih 11 u reprezentaciji, pa bismo u sredinu terena postavili Sašu Zdjelara, koji je u Partizanu bio veoma konstantan. Mnogo pretrčanih kilometara, zreli nastupi “zlatnog orlića” sa Novog Zelanda, svrstali su ga u ovu selekciju.

Pored njega bi bio Sergej Milinković-Savić. Taj momak je svetska klasa. Ako je i bilo sumnji u njega posle Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, sada više nema. Asistencije, golovi, majstorije – što u Laciju, što u reprezentaciji – svrstavaju ga na top nivo.

Foto: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Da nema Dušana Tadića i da nije nastupio 15 puta za Crnu Goru – verovatno da bi ovde bilo mesta i za Mirka Ivanića. Ali, pošto, na sreću, Dušana Tadića ima, kapiten reprezentacije je naš izbor na poziciji ofanzivnog veznog. Oborio je rekord Lionela Mesija po broju asistencija u jednoj kalendarskoj godini (37, Argentinac imao 2011. godine 36), i bio ključni faktor sjajnog uspeha srpskog državnog tima u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Faliće Dušan Tadić i Ajaksu i reprezentaciji kada se bude povukao. Ali, uživaćemo u njegovim igrama dok traje.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

NAPAD

Aleksandar Katai je bio veoma dobar ove cele godine i mogao bi da zauzme poziciju u ofanzivi, recimo na levom krilu gde se najbolje oseća. 12 golova u 16 utakmica Superlige Srbije i dva na četiri nastupa u Ligi Evrope, čini se da mu mogu biti dobri argumenti. Nije igrao za reprezentaciju od tragičnog poraza posle penala od Škotske u baražu za Evropski šampionat.

Ima li dileme za dvojicu klasičnih napadača? Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović. Samo bi u ovakvoj našoj formaciji ofanzivac Fiorentine bio možda malo povučeniji od Fulamovog igrača. Vlahović je izjednačio rekord Kristijana Ronalda po broju golova u kalendarskoj godini u Seriji A, dok je Mitrović najbolji strelac najjače druge lige na svetu – engleske.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dakle, najboljih 11 u izboru Objektiva za 2021. godinu izgleda ovako:

V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Lazović, Zdjelar, S. Milinković-Savić, Tadić, Kostić – Vlahović, Mitrović, Katai.

Selektori: Redakcija Objektiva

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar