Skandalozna izjava sudije Srđana Obradovića: Da vratim vreme, opet bih dosudio onaj penal! (VIDEO)

Da li je moguće da je čovek ovo rekao?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Srpski fudbalski sudija Srđan Obradović je osuđen na 15 meseci zatvora i 10 godina van fudbala zbog nameštanja meča SpartakRadnički Niš. Arbitar iz Jagodine i dalje smatra da nije kriv i da su penali koje je svirao u Subotici opravdani!?

– Opet bih dosudio jedanaestarac zbog kojeg sam osuđen na zatvor – kaže za “Informer” bivši fudbalski sudija Srđan Obradović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Meč je odigran 13. maja 2018. godine kada su Subotičani oba gola postigli sa bele tačke. Sporan je bio drugi penal, kada je prema Obradovićevom uverenju lopta u 77. minutu pogodila u ruku odbrambednog igrača Nišlija Andriju Mijailovića.

– Znam da nisam kriv, jer ništa nisam uradio namerno. Evo prošlo je više od tri godine otad i proživeo sam pakao, ali da se vrati vreme i da onu situaciju vidim kao tada, opet bih dosudio kazneni udarac. Odluku sam doneo na osnovu ličnog sudijskog uverenja. Nije ni prvi, ni poslednji put da je neki arbitar pogrešio. Toliko puta se desilo da je neka ekipa oštećena za kazneni udarac, jer ga sudija u tom trenutku nije video. Ili da je nekom dosuđen, a nije trebalo. Ovo je verovatno jedinstven slučaj u svetu da je sudija osuđen na zatvor zbog greške na fudbalskoj utakmici- rekao je Obradović.

Sudija iz Jagodine tvrdi da mu niko nije tražio da sudi u korist Spartaka.

– Bio sam u šoku kada je mi je dva dana nakon meča određen pritvor. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Skinut sam sa liste sudija, ali sam godinu dana kasnije vraćen. Nadao sam se da je tu kraj mukama i da je ceo haos iza mene. Kada sam osuđen na 10 godina van fudbala i 12 meseci zatvora, bio sam šokiran. Moja porodica je prošla kroz jako težak period. Nastaviću da se borim, jer ovo ne može da prođe ovako – zaključio je Obradović za “Informer”.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar