Srpska glumica posedovala NESTVARNU LEPOTU: Malo ko zna da je ovaj holivudski kolega oborio s nogu (FOTO)

Glumom se aktivno bavila 60 godina i za to vreme se pojavila u više od 100 filmova i 40 TV serija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Olivera Marković bila je srpska i jugoslovenska glumica. Pored pozorišta i filma, bavila se i pevanjem – naročito romansi. Igrala je u svim žanrovima.

Glumom se aktivno bavila 60 godina i za to vreme se pojavila u više od 100 filmova i 40 TV serija. Slavu je stekla već početkom 1950-ih ulogama u pozorišnim predstavama “Mačka na usijanom limenom krovu” Tenesi Vilijamsa i “Lov na veštice” Artura Milera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na društvenim mrežama se pojavila retka fotografija Olivere iz mladosti na kojoj doslovno nestvarnom lepotom ostavlja bez daha. Fotografija je nastala davne 1960. godine.

Olivera je imala priliku da upozna legendarnog holivudskog glumca Šona Konerija, koji ju je praktično oborio sa nogu.

Foto: Printscreen/Youtube/
Movieclips

Naime, ona je sa koleginicom Ružicom Stokić učestvovala na Pozorišnom festivalu u Edinburgu sa predstavom “Ženski orkestar”. Popularni oskarovac je tada podelio stotine autograma i ljubazno je prihvatio poziv da dođe na predstavu “Ženski orkestar”, a predstavi su brujali strani mediji.

Jedna od Oliverinih najpoznatijih uloga je “Tetka” u filmovima Balkan ekspres, Balkan ekspres 2, kao i istoimenoj TV seriji. Poznata je i po filmovima: “Kozara”, “Sibirska ledi Magbet”, “Tito i ja”, “Sabirni centar”, “Mrtav `ladan”, “Mali svet” i “Službeni položaj” za koji je nagrađena Zlatnom arenom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели istorijskizabavnik (@istorijskizabavnik)

U periodu od kraja 1980-ih do početka 2000-ih pojavljivala se u serijama Siniše Pavića, “Bolji život”, “Srećni ljudi” i “Porodično blago”. Publika je ipak najviše zavolela njenu ulogu Angeline Savić u “Otvorenim vratima”.

Umrla je u Beogradu, 2. jula 2011. godine, u 87. godini života. Sahranjena je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

BONUS VIDEO



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar