Maćeha Ema (32) BRUTALNO mučila dečaka (6), dok je umirao uradila MORBIDNU stvar: Otac sve znao (FOTO)

Tastin je tvrdila da je Artur povredu na glavi naneo sam sebi, verovatno tako što se bacio niz stepenište u hodniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: facebook

Ema Tastin, maćeha optužena za ubistvo šestogodišnjeg dečaka priznala je krivicu na delu tokom suđenja za bezdušno premlaćivanje deteta. Na suđenju se danas čulo da je Artur Labinjo-Hjuz trpeo zlostavljanje danima i nedeljama koje su dovele do tragičnog ishoda.

Ema je u ponedeljak promenila svoj iskaz, nakon čega je negirala optužbu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Arturov otac, Tomas Hjuz (29) i partner Eme Tastin, priveden je na saslušanje zajedno sa optuženom za ubistvo, nakon što je dečak zadobio fatalnu povredu mozga 17. juna 2020.

Kako se navodi, 32-godišnja Tastin ubila je dečaka, o kojem je i sama brinula i odmah potom telefonom fotografisala dečaka dok je umirao u njihovoj kući u Zapadnom Midlandsu. Hjuz je osumnjičen za saučesništvo u ubistvu.

Tužioci su naveli da je par mučio dečaka koji je bio je nasilno hranjen slanim obrocima, držan u izolaciji u kući, izgladnjivan, dehidriran i premlaćivan.

Advokat Eme Tastin, Meri Prior KC, rekla je porotnicima u vrhovnom sudu u Koventriju da je njena klijentkinja u svom svedočenju priznala tri napada, koji su snimljeni, a koji su se desili između 12. i 16. juna 2020.

Tinejdžerka (16) MISTERIOZNO nestala: Usledila velika potraga, a onda je u praku otkriven HOROR (FOTO)

Tastin je tvrdila da je Artur povredu na glavi naneo sam sebi, verovatno tako što se bacio niz stepenište u hodniku, gde je bio primoran da provede od 12 do 14 sati dnevno.

U svom završnom obraćanju poroti, Džonas Hankin, tužilac, rekao je da je Artur bio dugo mučen pre njegove tragične smrti. Istakao je da je nemoguće zamisliti patnju koju je dečak preživljavao i dodao:

– Kada uzmete u obzir stepen povreda Artura, povreda mozga, kičme i posebno oka, njena namera nije mogla biti ništa osim da Artura brutalno ubije.

Tastin je tada optužena za skrivanje dokaza da bi sve izgledalo kao da je Artur sam sebi naneo povrede.

– Ema Tastin je dovoljno okrutna da ga natera da popije slanu kašu. Imala je volju da ga potpuno kontroliše i bila je ravnodušna prema njegovoj patnji. Ona je bila ravnodušna prema njegovoj patnji. Ona je potpuno nemilosrdna – podvukao je Hankin.

 “Nemaju ni resurse ni vakcine, ali prolaze bolje”: Afrika MISTERIOZNO izbegava korona katastrofu

Porotnicima je rečeno da je 130 modrica pronađeno na Arturovom telu.

Tužilac je rekao da je Tomas Hjuz bio saučesnik u ubistvu.

– Bez njegove dozvole, bez njegovog pristanka, bez njegovog odobrenja, Ema Tastin se ne bi usudila da dotakne Artura prstom, a kamoli da ga tako žestoko napadne. Tomas Hjuz je imao moć, pravo i zaista zakonsku dužnost da zaštiti Artura – ali namerno to nije učinio. On nije samo pristao. On je promovisao i podsticao surovost kojoj je Artur bio podvrgnut. U ranoj fazi veze sa Emom Tastin, Tomas Hjuz je jasno stavio do znanja na čijoj je strani. Odabrao je Emu Tastin umesto sopstvenog deteta. Jezik koji je koristio u tekstualnim porukama, u prisustvu drugih, eksplicitno je podsticao nasilje prema Arturu. Njegovo sopstveno agresivno ponašanje i upotreba nasilja, primer koji je dao, jasno je pokazao da je nasilje nad Arturom dozvoljeno i namerno podsticano – istakao je tužilac.

Porota će saslušati završne reči optuženih sutra.

BONUS VIDEO: 



Izvor: The Sun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar