Izgubila je najveću LJUBAV, pa spas potražila u NARKOTICIMA: Lepoti naše slavne glumice divio se REGION

Jedna od najtalentovanijih srpskih glumica zalutala je u svetu narkotika i rano ostala bez osobe koju je obožavala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ Diskos Official

Sonja Savić rođena je 1961. godine u Čačku, bila je srpska filmska glumica koju smo gledali u mnogim jugoslovenskim filmovima 80-ih godina.

Bila je poznata po svojim uspešnim ulogama, a takođe i po svom promuklom glasu i neobičnoj lepoti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Printscreen/Youtube/Milan Djurdjevic

Odigrala je zapažene uloge u filmovima kao što su: “Una”, “Šećerna vodica”, “Mi nismo anđeli”, “Davitelj protiv davitelja”, “Majstor i Šampita”, “Čavka”, “Kako je propao rokenrol”, “Balkanski špijun” itd.

Bila je svestrana umetnica što je dokazala svojim glasom otpevajući pesmu “Mesec je plovio“.

Sonja je važila za jako harizmatičnu i visoko inteligentnu devojku širokih shvatanja. Njena 30 godina duga karijera, šarmantna pojava i britak um ostavili veliki trag u jugoslovenskoj kulturi i kinematografije.

Kada je ušla u svet poznatih, počela da se druži sa muzičarem Milanom Mladenovićem i sastavom popularnog benda “EKV”, a pričalo se da je upravo tada prvi put došla u kontakt sa narkoticima. Tada je upoznala i svoju najveću ljubav, džez muzičara Vlajka Lalića, a pričalo se i da je maštala o tome da se uda za njega.

Često govorila da joj je jedan od najtežih trenutaka u životu, pored smrti oca, bio dan kada je Vlajko tragično nastradao. Naime, njegov jedrenjak je, usled velike oluje, potonuo te 1990. godine, a Sonja je mesecima nakon toga bila u depresiji.

Odmah nakon toga otišla je u Sloveniju gde je ostala skoro 10 godina, a onda se vratila u Srbiju kako bi nastavila sa snimanjem filmova, ali je snimala dosta manje nego ranije.

Kako se pričalo, upravo tada je zapala u probleme sa konzumiranjem kokaina i heroina. Tokom jednog intervjua otvoreno je rekla da bi najviše volela da radi čiste glave i čistog srca, ali da je problem to što kamera sve vidi.

-Ne, nisam konzumirala, osim u društvu u kojem se konzumiralo uz alkohol. An ženeral! Jedino kanabis može da me pomeri u neke više sfere i da me otvori za slavljeničko osećanje ovog bednog i jadnog sveta. Ovde se protura đubre od droge kao narkotički trend. Ambrozije su se koristile za ceremonije u starim civilizacijama za najviše aristokratske rodove – rekla je Savićeva jednom prilikom, preneo je “Pulsonline”.

Foto: Youtube/Printscreen/Oblomov

Dok je boravila u Sloveniji, važila je za veliku zvezdu i često je govorila da joj je krivo što je u rodnoj zemlji tretiraju loše i imaju averzije prema njoj.

– Zašto loše prolazim u gradu u kom živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan savremeni sajber mjuzikhol koji bi prerastao u klabing, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete – ispričala je Sonja svojevremeno.

Kada je upoznala Vlajka Lalića imala je samo 15 godina, a on je bio i ostao njena najveća ljubav.

-Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – govorila je ona.

Nažalost, poroci su i nju, kao i mnoge slavne ličnosti, koštali života i preminula je 23. septembra 2008. godine u stanu, u Kursulinoj ulici. Prema zvaničnim izveštajima, Sonja Savić je preminula od prevelike doze narkotika u 48. godini života.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Pulsonline

Komentari (1)

  1. Za pesmu "Mesec je plovio" glas je pozajmila Snežana Jandrlić, a Sonja fantastično odglumila u Crnoj Mariji.

    Odgovori

Ostavite komentar