Rafovi prazni, zaposleni čekaju OTKAZE: Radnici poznatog lanca podruma pića žive u NEIZVESNOSTI (FOTO)

Ne pamte kada su poslednji put dobili robu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Maša Banđur

Spolja gladac, a unutra jadac ‒ moglo bi se ukratko reći za situaciju koja trenutno vlada u radnjama poznatog lanaca podruma pića „Drink stor”. Uprkos tome što su na prodavnicama zalepljeni plakati sa pompezno najavljenim akcijama, kada kročite u radnju, dočekaće vas prazni rafovi i trgovci zabrinuti za svoje radno mesto.

Kako za Objektiv navode neki od njih, ne pamte kada su poslednji put dobili robu, zbog čega im je, kako ističu, „jasno da su zaposleni u brodu koji uveliko tone”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Maša Banđur

‒ Više od mesec dana ne stiže ništa od robe. Gazda je dužan mnogim dobavljačima, a niko neće da isporučuje dok mu se prethodno ne plati. Prodajemo flaširanu vodu od dva proizvođača, nemamo apsolutno ništa, uprkos tome što reklama ide svaki dan na društvenim mrežama, samo iskače. Ukinuli su nam drugu smenu, a jasno nam je šta to znači ‒ kaže zaposlena.

Foto: Maša Banđur

RADIĆEMO DOK TRAJE

U drugoj radnji ‒ ista priča. Prazni rafovi i frižideri, a dva radnika nam odmah sa vrata kažu da možda ne mogu da ponude izobilje pića kao nekada, ali da im je ostalo mnogo slatkiša koji su nekada bili samo propratni proizvodi ‒ Pitamo se šta će se desiti kada sve prodamo…Toga se najviše plašimo. Ovolika radnja, a mi prodajemo samo nekoliko artikala. Magacin, gotovo prazan. Ipak, plata je bila prošli mesec… Kad pitamo šta će biti sa nama, niko ništa ne odgovara. Ubi nas neizvesnost, kao da čekamo da neko samo ugasi svetlo ‒ kazali su nam radnici.

Foto: Maša Banđur

U UNUTRAŠNJOSTI NAJGORE

Objektiv je juče pozvao i nekoliko radnji u unutrašnjosti Srbije, a ljubazni radnici kažu da su sigurni da su im dani u ovoj kompaniji odbrojani. ‒ Nemamo najpopularnija gazirana pića, ne pamtimo kad smo ih poslednji put dobili. Ostalo nam je malo vina, poneki sok i pivo. Već uveliko tražim posao, jer ne želim da me katanac iznenadi ‒ rekla nam je radnica zaposlena u centru većeg mesta u zapadnoj Srbiji.

Foto: Maša Banđur

ZANEMELI

Objektiv je juče kontaktirao sa čelnicima „Drink stora” i poslao mejl sa pitanjem kakva sudbina čeka na stotine radnika ovog lanca podruma pića, ali oni do zaključenja ovog broja nisu odgovarali na naše upite.

Piše: NIKOLINA MARIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 24. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar