Advokati ODBILI da dostave lekarske izveštaje: Srpkinja živa IZGORELA, sportista pušten u kućni pritvor

Advokati su tvrdili i da su za smrt Tintoreve krivi i vatrogasci koji su sporo gasili požar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: POOL/Getty images/Profimedia, Printscreen

Advokati Henrija Ragsa III, igrača američkog fudbala, optuženog za smrt Srpkinje Tine Tintor u Las Vegasu, odbili su da predaju sudu njegovu medicinsku dokumentaciju, pozivajući se na poverljiv odnos između lekara i pacijenta.

Da podsetimo, Rags je mrtav pijan 2. novembra izazvao udes u kome je Tintoreva živa izgorela u automobilu sa svojim psom Maksijem. On je uhapšen, ali je posle plaćanja kaucije od 150.000 dolara pušten u kućni pritvor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Advokati su negodovali na zahtev tužilaštva da njegovi medicinski podaci budu predati sudu, kao i na zahtev da svedoče medicinski radnici koji su ga zbrinuli posle nesreće, pozivajući se na zakon Nevade. Kako su naveli, to narušava poverljiv odnos između pacijenta i lekara, pa je sudija stopirala ovaj zahtev – prenosi Dejli mejl.

– Pacijenti bi onda imali zadršku i ne bi pričali otvoreno sa medicinskim radnicima, ako znaju da se poverljive informacije mogu iskoristiti protiv njih u budućim postupcima – izjavili su advokati.

Da podsetimo, na prethodnom ročištu advokati su tvrdili i da su za smrt Tintoreve krivi i vatrogasci koji su sporo gasili požar, pozivajući se na priču svedoka čiji identitet nije otkriven.

Tina Tintor sahranjena je u Las Vegasu, a kako navode mediji, održana je šetnja u čast nje i njenog preminulog ljubimca. Na šetnji se pojavilo oko 200 ljudi, među kojima je bila i Tinina porodica sa njenim drugim psom, haskijem po imenu Bela.

BONUS VIDEO:Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar