OBJEKTIV U HOLANDIJI

Saznali smo koliko mesečno zarađuju prostitutke u ulici Crvenih fenjera u Amsterdamu (VIDEO)

Tri puta više od prosečne plate u Holandiji!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, ilustracija

Jedna od retkih zemalja u kojima je prostitucija potpuno legalizovana je Holandija, čiji glavni grad Amsterdam je poznat po čuvenoj ulici Crvenih Fenjera gde turisti mogu pronaći preko 280 izloga sa prostitutkama. Pitanje koje je mnoge turiste zanima je koliko te devojke zapravo zarađuju?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

S obzirom da je sve u legalnim tokovima i prilično transparentno, iz turističke organizacije smo dobili i precizne odgovore. Naime, devojke, koje moraju biti starije od 21 godine, plaćaju rentu izloga između 100e i 150e u zavisnosti od toga da li iznajmljuju preko dana ili noću. Svoje usluge naplaćuju od 50e pa naviše, za svega 15-20 minuta “posla”.

Kada se sve to sabere i oduzme, dolazimo do situacije da devojke na mesečnom nivou imaju bruto zaradu od 12.000e. Međutim, kada se odbiju porezi, renta i ostale dažbine, dolazimo do čistih 8000e. Imajući u vidu da je prosečna zarada u Holandiji 2800e, lako je izračunati da kraljice noći zarađuju i do tri puta više od običnih građana.

Opširnije možete pogledati u snimku na početku teksta.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Gde se prijavljuje? Ja bi se prijavio u muske prostitutke. Gradim kucu pa mi zapelo za jedno mesec dva tog posla tamo.

    Odgovori

Ostavite komentar