Evo šta je potrebno da biste DOBILI 20.000 DINARA od države Srbije: Novčana pomoć stiže početkom godine

Što se tiče nezaposlenih lica, obezbeđeno je tri paketa pomoći

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Pomoć u iznosu od 30 evra počela je da se isplaćuje, a za mesec decembar je najavljena pomoć u iznosu od 20 evra, i tu nije kraj!

– Isplata 30 evra novčane pomoći krenula je juče. Isplata je izvršena za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći. Danas i sutra biće isplaćeni svi ostali punoletni građani koji su se prijavili u aprilu mesecu – navela je Ana Jović, savetnica ministra finansija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novčanu pomoć od 20 evra dobijaju svi, i građani koji su u međuvremenu postali punoletni.

– Za tu pomoć ne treba da se prijavljuju građani koji su se već prijavili za pomoć od 30 + 30 evra. Za pomoć gde prijava počinje od 15. novembra i traje do 30. novembra treba da se prijave građani koji su u međuvremenu postali punoletni i koji u trenutku prijave nisu imali važeće lične karte, pa su u međuvremenu dobili važeće lične karte ili koji su promenili prebivalište – objasnila je Jovićeva.

Za penzionere je najavljena pomoć u mesecu februaru, za koju nije potrebna prijava.

– Pomoć u iznosu od 20.000 dinara za svakog penzionera biće isplaćena početkom sledeće godine. Ta novčana pomoć je deo zakona o budžetu za 2022. godinu. koja je trenutno u pripremi. Penzioneri ne trebaju da se prijavljuju – istakla je Jovićeva.

Od 1. januara 2022. godine sledi i povećanje penzija .

– Povećanje će biti u skladu sa Švajcarskom formulom. Povećanje penzija biće 5,5 odsto.

Što se tiče nezaposlenih lica, obezbeđeno je tri paketa pomoći.

– Vlada je radila na tome da se što više paketa pomoći pripremi. Dva u 2020. godini i jedan u 2021. godini. Cilj svih tih mera je bio da se održi zaposlenost, da ne vidimo scenario otpuštanja zaposlenih. Stopa nezaposlenosti se održava na nivou od 10 odsto – rekla je Jovićeva.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar