Vučić IZVANREDAN LIDER, Srbija i srpski narod imaju kičmu: Snažna poruka kineskog ministra

Kineski ministar je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji i naglasio da je Srbija danas za Kinu posebno mesto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Kineski ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji poručio je danas u Beogradu da 1,4 milijardi Kineza zna da na zapadu evroazijskog kontineta imaju “čeličnog” prijatelja – Srbiju i da pod vođstvom izvanrednog lidera Aleksandra Vučića Srbija i srpski narod imaju kičmu i da će Kina i dalje čvrto podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

– Kina će i dalje čvrsto podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i nezavnost Srbije i stajati po tim pitanjima blisko uz sprski narod – kazao je Ji obraćajući se medijima u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića nakon sastanka delegacija dve zemlje u Palati Srbija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kineski ministar je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji i naglasio da je Srbija danas za Kinu posebno mesto, jer su Kinezi vezani sa Srbijom i emotivno i da Sriju vide kao svog čeličnog prijatelja.

– Kinezi znaju da ima jedan izvanredan lider koji čvrsto čuva teritorijalni integritet, suverentitet i dostojanstvo svoje zemlje i nacije i institira na prijateljstvu sa Kinom, a to je predsednik Vučić – naveo je Ji.

Naglasio je da je Srbija i srpski narod imaju svoje pricipe i da su Kinezi ponosni što imaju takvog istinskog i dobrog prijatelja.

Kako je rekao, dve zemlje pod strateškim vođenjem Vučića i Sija ne samo da imaju tradicionalno dobre odnose već imaju i “novu vitalnost”, stabilno i neuništivo prijateljstvo.

Dodao je da Srbija, takođe, pruža nedvosmislenu podršku Kini.

Ji je naveo da kineska inicijativa Pojas i put već daje za obe strane, a posebno za Srbiju.

– Znamo da ima primedbi zbog saradnje Srbije i Kine, ali imamo puno pouzdanja da ćemo istrajati na saradnji i da je ono što radimo za obostrni interes – rekao je on i dodao da su dve zemlje na pravoj strani istorije.

BONUS VIDEO

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ponosni smo i mi što imamo Kinu za prijatelja!!!. Divim se kineskoj kulturi i napretku još pre Hrista, izvanredno je to znati!!!.

    Odgovori

Ostavite komentar