OBJEKTIV OTKRIVA

Korona Stevu ugasila za DAN: Potresna ISPOVEST udovice najpoznatijeg detektiva u Srbiji (FOTO)

Supruga preminulog detektiva pretpostavlja da je jedno od njih dvoje donelo koronu kući

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Još nisam svesna da nas je Steva zauvek napustio. Ne znam šta se odjednom desilo. Izgledalo je kao da se oporavlja, međutim, stanje mu se prethodnih dana pogoršavalo. Ova bolest je zaista nepredvidiva.

Kako ću saopštiti deci da im je otac umro i da ga više nikada neće videti, rekla je tihim glasom za Objektiv Irena Đokić, supruga privatnog detektiva i predsednika Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA Stevana Đokića, koji je pre dva dana preminuo od kovida-19 u 44. godini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema rečima naše sagovornice, koja je pokušavala da ostane pribrana tokom razgovora, Stevana je korona odnela gotovo za jedan dan.

– Prve nedelje, tokom bolničkog lečenja, delovalo je da se postepeno oporavlja. Međutim, u drugoj nedelji stanje mu se naglo pogoršalo. Ne znam šta da vam kažem, bila sam potpuno upućena u njegovo zdravstveno stanje, svaki papir sam dobila na uvid.

U jednom trenutku, u utorak, po njegovim rezultatima sam shvatila da nije dobro, međutim, ja sam veliki borac, nikad ne odustajem, i to jednostavno nisam želela da prihvatim – ističe Đokićeva udovica.

Foto: Facebook

SUPRUGA OSTALA SAMA SA DVOJE DECE

Irena, koja je po zanimanju zdravstveni radnik, kaže da je odmah reagovala kada je njen suprug počeo otežano da diše, te ga je odvela u bolnicu.

– Stevan nije imao povišenu temperaturu, ali teško je disao. Zbog pada saturacije, odvela sam ga u bolnicu. Svi lekari iz KBC „Dr Dragiša Mišović” dali su sve od sebe, brinuli su se o njemu. Ako je iko dobio najbolju negu, to je bio on. Ali, nažalost, nije mu se dalo – priča Irena, koja je nakon smrti svog supruga ostala sama sa dvoje dece.

– Starija ćerka ima šest godina, još uvek joj nisam saopštila, ali moram. Ona je već velika devojčica, sledeće godine kreće u školu, svesna je svega, dok mlađa ćerka nema još ni dve godine. Ona neće razumeti da više nema tatu – kaže naša sagovornica tužnim glasom.

ZARAZILI SE NA POSLU

Supruga preminulog detektiva, koji je poslednjih godina kao analitičar aktuelnih dešavanja bio aktivni učesnik javnog života u Srbiji, pretpostavlja da je jedno od njih dvoje donelo koronu kući.

– Oboje smo svakodnevno bili okruženi ljudima. Ja sam vakcinisana, preležala sam koronu, i to s teškom kliničkom slikom, dok Steva nije bio vakcinisan. Bio je potpuno zdrav čovek i relativno zdrav je i hospitalizovan. Verujte, takvi pacijenti se ne primaju na bolničko lečenje. Mislili smo da sprečimo razvoj bolesti, a on je umro – kaže Irena.

ĐUKANOVIĆ: RAZOČARAN SAM U ŽIVOT

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, koji je preminulog detektiva poznavao više od trideset godina, za Objektiv priznaje da je veoma pogođen smrću svog poznanika.

– Razočaran sam u život. Poslednjih dana mnogo mojih prijatelja i saradnika je preminulo od korone, a pritom nisu bili vakcinisani. Steva je bio sjajan čovek, radan i hrabar. Vredno je izgradio agenciju, pokretao stvari koje drugi nisu smeli. Toliko je ozbiljno pristupio svom detektivskom poslu da je znao da čitave noći sedi u autu i smrzava se kako bi dobio ono što želi. Bio je angažovan i u stranci, porodici i na poslu. Ostaće mi u divnom sećanju – kaže Đukanović.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Naš sagovornik ističe da će mu najviše nedostajati Stevanove pošalice i objave na društvenim mrežama, kojima su se zajedno smejali.

– On je neko ko je uvek mrzeo ponedeljak i faliće mi ona njegova rečenica: „Opet taj ponedeljak”. Uvek je hvalio najbolje palačinke u gradu ili najbolji burek. Jadan, kao da je predosetio, napisao je na društvenoj mreži da će za dve nedelje ili izaći iz bolnice ili da će biti žita – priča poslanik, koji se poslednji put čuo sa detektivom deset dana pred njegovu smrt.

– Rekao mi je da je bolje, mislio sam da je pregurao virus. Međutim, čuo sam krajem prošle nedelje da mu je pozlilo i da je pao u komu. Baš me deprimirala ta vest. Zato molim ljude da se vakcinišu i shvate ozbiljnost situacije. Pogledajte Stevana Đokića, savetnika za bezbednost i uspešnog privatnog detektiva, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece. On se nije vakcinisao i to je uzrok njegove smrti, jer obično gojazni ljudi nagrabuse od korone. Brzo ga je virus smlatio. Tuga – zaključuje Đukanović.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 28. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar