NAPADNUT nekadašnji LGBT+ aktivista: Jedan od osnivača “LGBT Srbije” zadobio telesne POVREDE

Slučaj je prijavljen policiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Marko Milovanović, nekadašnji LGBT+ aktivista, napadnut je u utorak kada se vraćao s posla. Trojica nepoznatih muškaraca mu je najpre dobacivala homofobične pokliče, a potom su ga i fizički napali. Tom prilikom je zadobio prelom palca.

Slučaj je prijavljen policiji, a čeka se tok istrage i dalje postupanje nadležnih organa, piše u saopštenju udruženja “Da se zna”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj napad je još jedan pokazatelj u kakvom su položaju LGBT+ osobe u Srbiji i da su svakodnevno izložene opasnosti od napada zbog svog ličnog svojstva, ističu u saopštenju.

BONUS VIDEO: 

 

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Да ли су "хомофобични покличи" захтеви нас, НЕПРИПАДНИКА лгбт.... да се прекине са насилним пропагирањем ХЕТЕРОФОБИЈЕ и лгбт...сексуалних "вредности и моралне супериорности" над нама хетеросексуалцима? Достигнућа егзибиционих лгбт... против егзибиционих хетеросексуалних, настраних, породично и друштвено непродуктивних и порно вредности упоређујте по егзибициониим порноорјентисаним медијима. Не загађујте јавни простор нас осталих вашим небитним, бескорисним обавештењима о вашим сексуалним опредељењима. Сексуално опредељење је лични и приватни избор и нема никаквог позитивног значаја за општи природни напредак и уређење ни животињског, ни људског друштва. ОПШТЕПРИХВАТЉИВО за душтво је оно што је ВЕЋИНСКИ прихваћено као вредност битна за опстанак здравог друштва и породице као основног елемента тог друштва. Непродуктивно и егзибиционо опредељивање и задовољавање сексуалних нагона у јавном простору уређеног друштва је ОПШТЕНЕПРИХВАТЉИВО. Свако наметање идеологија заснованих на ОПШТЕНЕПРИХВАТЉИВОЈ основи се зове НАСИЉЕ, и није дозвољено промовисати га као пожељно. Нарочито је потребно, приватно и у јавности заштитити осетљиве категорије и чланове друштва, као што су породице и деца од утицаја насилне пропаганде порока, као што су алкохол, дрога, коцка, необуздано НЕПРОДУКТИВНО сексуално задовољавање нагона... Јавно ВАЖНО саопштење је да је нека особа изложена насиљу. Саопштење о СЕКСУАЛНОЈ ОПРЕДЕЉЕНОСТИ те особе је НЕВАЖНО, нарушавање је приватности и ДОДАТНО НАСИЉЕ над том особом. Јавно саопштавање било чије сексуалне опредељености је ПРОПАГАНДА И НАСИЉЕ НАД СВИМ ПРИПАДНИЦИМА ДРУШТВА!

    Odgovori

Ostavite komentar