Predsednik Vučić nakon sastanka SNS i SPS: Postoji dobra volja u obe partije za nastavak saradnje

Razgovarali smo šta je to što možemo zajednički da uradimo za Srbiju, ističe Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Delegacija SNS-a, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem započela je oko 17 časova razgovor sa delegacijom SPS, koju je predvodio lider socijalista Ivica Dačić, a o saradnji dve stranke na predstojećim izborima.

Sastanak se održao u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a sastanku, pored lidera SNS i SPS, prisustvuju potpredsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, predsednik GO SPS Aleksandar Antić. Nakon sastanka održana je konferencija za medije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vučić se obratio:

– Razgovarali smo šta je to što možemo zajednički da uradimo za Srbiju, dogovorili smo i formiranju radne grupe. Postoji dobra volja u obe partije za nastavak saradnje, da bude produbljena i da donese mnogo toga dobrog građanima Srbije – rekao je Vučić o čemu je razgovarano sa delegacijom SPS.

Predsednik Vučić rekao je da veruje da ovi razgovori idu u najboljem mogućem smeru.

– Naša saradnja će nesumnjivo biti nastavljena. Nastavili smo pripreme i za skupštinu stranke i verujem da će situacija sa korona virusom biti povoljnija. To je prilika da izađemo sa dokumentima “Srbija 2030. godine”.

O epidemološkoj situaciji u Srbiji trenutno

– Vučić je istakao da je “sada treći dan kako minimalno padaju brojevi”.

– Vidimo minimalni pad, ali nije dovoljno da kažem da je reč o trendu – izjavio je Vučić.

Vučić odgovara na pitanje novinara:

O saopštenju Stejt departmenta i izjave Besljimija da “neće biti formiranja SZO”

– Zabrinut sam za njihove reči, ako oni kažu da te ugovore ne poštuju, a međunarodna zajednica reaguje na to blago, onda smo u problemu. Besljimi je taj koji nam je govorio da im ne pada napamet da ispune Brisleski sporazum – kaže Vučić.

O istraživanju “demostata” o jednakosti opozicije i vlasti u Srbiji

– Ja prvo mislim da naši protivnici politički imaju ogromnu prednost, imaju toliko novca da mogu da se tim novcem razbacuju. Imaju tajkunske medije, koji 24/7 vode kampanju. Oni nemaju strah, nemaju strah od pobede, naše je da kažemo da ćemo da se borimo. To istraživanje je gomila izmišljotina. Takvu gomilu gluposti ja nisam odavno mogao da pročitam – kaže Vučić.

O privedenom muškarcu albanske nacionaliste na antivakserskom protestu u Beogradu

– Službe će uvek hteti da nađu nekog da zapali atmosferu na testima, to su organizovali neodgovorni Srbi. To su isti oni koji su organizovali i u julu protest, isti koji su dolazili pred zgradu Kona i Tiodorovića. To se zbivalo 30-ih godina u Hitlerovoj Nemačkoj. To nijednom ozbiljnom čoveku ne bi palo na pamet. Znate da je Kon i Srbin i Jevrej, a govorite mu da je “Mengele”. On bez dinara koji dobija od ržava se trudi da sačuva neke živote. Od ljudi koji trpaju mast u nos. – Nećete da tučete nikoga, ovo je zemlja odgovornih ljudi. Moja puna podrška lekarima koji se bore za živote ljudi, pa će sutra da dođu kod tih istih lekara i kažu “izvini”. Ja sam od barem deset svojih prijatelja čuo: “Izvini, što smo te napadali prošle godine” – kaže Vučić.

Aerodrom u Trebinju

Predsednik je upitan i o aerodromu u Trebinju i reakciji Hrvatske na ovaj projekat.

– Nije to pitanje samo aerodoroma, to je pitanje svega. To je aerodorom koji gradi Republika Srbija, nije važno što su napisali “Vučićev aerodrom”. Sve što gradimo gradimo za Srbiju. Neće pripadati meni! Ja to ne gradim u privatne svrhe. Meni je nešto drugo zaparalo uši i oči, a to je da je dokaz naše ekspanzionističke politike. Kako je moguće d aza to nisu optužili Nemačku ili Francusku, sve što važi za sve druge ne važi za Srbiju. Zato što je Srbija danas mnogo jača i to ne mogu da podnesu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar