Glišić: Otuđeni centar moći u MUP-u hteo i FIZIČKI da ukloni predsednika Vučića

Govoreći o prisluškivanju predsednika Srbije, Glišić navodi da je u pitanju zavera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen TV Pink

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić bio je gost emisije “Novo vikend jutro” na TV Pink. Govoreći o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Glišić navodi da je u pitanju zavera koja je imala za cilj i fizičku likvidaciju predsednika ili nekog od članova njegove porodice.

– Već je dovoljno toga tokom same istrage rečeno, sve ide u smeru da se u potpunosti otkrije nešto što jeste jedna vrsta zavere protiv predsednika Republike koja je za svoj cilj imala njegovo svrgavanje sa vlasti, a po mom dubokom uverenju čak i njegovu fizičku likvidaciju ili možda čak nekog od članova njegove porodice. Ja u to nemam dilemu, imajući u vidu sve što je izašlo u javnost, jasno se vidi da je ta grupa, taj otuđeni centar moći bio spreman da ide do kraja i da ide na njegovu fizičku eliminaciju. Ako pitate šta su razlozi, moramo da se vratimo nekoliko godina unazad i da vidimo odakle je krenulo. Očigledno da je smetalo ljudima spolja da Srbija bude isuviše samostalna, da na svaki način Srbija raste i da Vučić bude politička figura u koju će gledati čitav region i čitav svet. Ta samostalnost predsednika i Srbije koja je gledala svoje interese jeste nešto što je druge nateralo da spremaju plan kako da vrate Srbiju u ono pređašnje stanje kad je Srbija bila loš primer kojim se pokazivalo drugima kako mogu loše da prođu ako ne budu poslušni – rekao je on.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Glišić je dodao da se nekadašnje rukovodstvo Srbije izvinjavalo strancima za sve i prihvatalo sve što im se stavi na sto.

– To u ovom periodu otkad je Vučić na čelu države nije slučaj, zato su planirali kako da ga uzdrmaju – istakao je.

Na pitanje voditeljke Jovane Jeremić kako se ministar Nebojša Stefanović “oteo kontroli”, Glišić je rekao:

– Oni su prvo pokušavali, videli ste izjavu Saše Jankovića koji je rekao, bio iskren i olakšao dušu, doživeo je vrstu pritiska da se približi predsedniku i pogorša zdravstveno stanje kroz ponašanje koje oni instruišu. Kada su videli da to ne ide, krenuli su sa formiranjem otuđenog centra moći koji se pokazao najopasnijim, koji je formirao centar za prisluškivanje i još dva krila preko kojih je krenuo na pritiscima na predsednika. Apelujem da istraga što pre dođe do kraja. Kad se oko nekog obmota klupko misterije, ono mora da se odmota, nadležni državni organi ga odmotavaju. Ono poslednje parče tog kanapa jeste parče oko koga se sve obmotalo, mi čekamo da vidimo ko je taj koji je okupio sve te ljude i organizovao jednu ozbiljnu organizaciju koja je imala za cilj da sprovede jednu vrstu državnog udara u Srbiji i da fizički eleminiše čoveka koji se nalazi na mestu predsednika Republike – podvukao je on.

Foto: Printscreen TV Pink

Govoreći o bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, Glišić je naveo da je eksplicitne fotografije slala svom omiljenom ministru.

– Saznaćemo ubrzo ko je bio taj. Ne plašim se toga šta će reći iz zatvora, tri godine je nisam ni video, ni čuo. Za ono kako je zloupotrebljavala svoj položaj, mora da odgovara, to će dobiti svoj sudski epilog – kazao je i dodao:

– Pored tog paralelnog centra moći stvorili su i medijsko krilo koje su hranili lažima, a za cilj su isključivo imali napade na predsednika. Ne možete nikome da objasnite kako je neko mogao da fotografiše sina predsednika republike koji je radio, zamislite, strašnu stvar – sedeo i gledao utakmicu u kafiću. Ne znam šta tu može da bude problematično, svi mi imamo decu, šta je tu sporno, šta je tu kriminal? Ali neko ga je fotografisao, pa je neko baš KRIK-u dostavljao fotografije, pa su onda krenuli na porodicu znajući da je čovek najslabiji na svoje dete. Pa su krenuli da demonizuju najstarijeg sina, a vređali najprizemnijim uvredama mlađeg sina i ćerku. Nadajući se da će to da stvori pritisak na njega da se iracionalno ponaša – podvukao je Glišić.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar